Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van valakinek spirálja?
Mennyibe kerül? Meddig lehet fent? Hogy teszik fel? Milyen érzés? Fáj? Mennyire biztonságos?
Minden érdekel!
Köszönöm a válaszokat!
biztonságos, de nagyon NEM jó.
anyum majdnem meghalt mert nem jól volt fent vagy mi.
olvass utána az interneten :)
Nekem epp ma raktak fel.
Mirenat kertem, ez a legdragabb, ha jol tudom Magyarorszagon, 50 ezer forint korul van, en mondjuk nem ott elek, itt ingyenes.
Abban mas a tobbitol, hogy hormonalisan is hat, gyenge mennyisegu hormont enged magabol folyamatosan, igy nem csak a korai abortalo eszkoz funkcioja van meg, mint a hagyomanyos spiralnak. Ugye a tobbi is egyreszt megneheziti a spermak bejutasat a mehszajba, de ha bejutnak, akkor azok nem engedik, hogy a megtermekenyult petesejt beagyazodjon, de tulajdonkeppen akar minden honapban megtortenhet a fogantatas, mert peteeres ugyanugy van. Azoktol eros verzes es gorcs is lehet hosszutavon.
A mirena hormonalisan is hat, kb egy ev utan a mensi mennyisege nagyon lecsokkenhet, 1-2 napos pecseteles is lehet a menstruaciobol. A dokim azt is mondta, hogy ez sokkal "puhabb", hajlekonyabb, mint a regebbi spiralok, igy alapban attol mar nem kell felni, hogy ha bevandorol a mehedbe, akkor azt kilyukasztja. (regebbi tipusu spiralnal volt ilyen elvileg).
Egyebkent a dokim szerint a spiral akkor okoz problemat inkabb, ha olyan hasznalja, akinek nem valo. Ezt azoknak szoktak javasolni, akiknek fixen, hosszu tavon csak egy partneruk van es igy arra sem hajlamosak, hogy ezt-azt osszeszedjenek. Van ugye, aki nagyon hajlamos gombasodasra, nekik ez nem jo, mertha elkapnak valamit, akkor az a spiralon keresztul konnyebben feljut a mehbe, ez okozhat gondot. es ugye az, hogyha valtogatja a spiralt hasznalo no a partneret. Ugye ez a betegsegektol nem ved, partnervaltasnal a fertozesekre tobb esely van, mintha eveken keresztul csak egy partnered van es neki sincs tobb.
Nekem peldaul csak ugy raktak fel, hogy fixen egy partnerem van evek ota es nem is tervezek valtani. :) Egy hete a doki a-z-ig minden nemi betegsegre megvizsgalt, teljesen egeszseges vagyok, igy rakta fel. azt mondta, hogyha barmilyen apro fertozesem lenne, akkor mar nem rakna fel.
az elmozdulasrol: persze, elmozdulhat, de elvileg eszre lehet venni. te azt nem erzed, de felrakaskor hosszabbra hagyjak a jelzoszalat, nekem ma megmutattak, hogy ezt hogy ellenorizhetm meg, hogy olyan hosszu-e, mint a felrakas utan volt kozvetlenul. ha rovidebbnek erzem, vagy nem talalom, akkor egybol mennem kell vissza, mert akkor elmozdulthatott. remelem ilyen nem lesz.
egyebkent 6 het mulva mindenkeppen vissza kell mennem es a doki is leellenorzi, hogy rendben van-e. elvileg altalaban felrakas utan 1-2 honappal szokott elmozdulni, ha addig nem tortenik meg, akkor utana mar nem nagyon fog.
jah es ez 5 evig lehet fel, addig tart a hormonalis hatas. a sima spiral asszem tovabb is fent maradhat.
ellenorzesre majd jarni kell (pontosan nem tudom milyen gyakran, de szerintem fel ev, vagy egy evente).
valamit meg akartam...
biztonsag: 100 nobol 5 ev alatt kb egy esik teherbe emellett. azaz evi 0,2 terhesseg 100 nonel. ez azert nagyon jo arany.
hormonalis tartalom: nagyon gyenge. en nem szedhetek bogyot, mert nem birja a majam, de ez meg nekem is mehet.
a felhelyezes tenyleg kicsit faj, de max egy percig tartott. utana 2-3 oran keresztul nagyon enyhe mensi szeru gorcseim voltak, pecsetlgetek, de azt is nagyon gyengen.
a pecsetelgetes visszatero lehet sok-sok heten at, am artalmatlan.
de ez a sima piralnal is igy van, ugy tudom.
UH nagyon köszönöm a választ. Szerintem mindent megtudtam amit akartam.
Köszönöm.
További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!