Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van rá esély, hogy teherbe essek fogamzásgátló szedésekor? Bővebben lent!
Szombaton este fogom beszedni a fog.gátló 2. levelének első szemét. Ugye most van a 7 napos szünet, jelenleg megvan még egy kicsit, holnapra már semmi sem lesz.
Az lenne a kérdésem, hogy holnap jön a barátom és szeretnénk szeretkezni. Ha már nem védekezünk (csak a tabival!), akkor most már védett vagyok vagy sem? Lehet, hogy b*rom kérdés, de szeretnék biztosra menni.
IGEN, a fog.gátló papírján fekete-fehéren az áll, hogy az első szemtől véd. A barátnőm is ezt mondja. Anyukám is. Az orvos azt mondta, egy hónap. Most akkor védett leszek holnap vagy sem?
Előre is köszi az é r t e l m e s válaszokat! :)
2 vagyok
Nm. De arra tényleg figyelj majd h 2 évente 1-2 hónap szunetet tarts mert kulonben hozzászokik a szervezeted és akkor lehet h utána nem végzi majd magától a dolgát.
*De arra tényleg figyelj majd h 2 évente 1-2 hónap szunetet tarts mert kulonben hozzászokik a szervezeted és akkor lehet h utána nem végzi majd magától a dolgát.
Ez egy nagyon rossz tanács, nem így van. Eleve ott kezdődik, hogy 1-2 hónap szünetet TILOS TARTANI, mert helyre se tud állni a ciklus annyi idő alatt. Lehet, hogy meg sem jön 2 hónapig. Aki szünetet tart, annak legalább 6 hónap szünetet kell tartani.
Ráadásul NEM IGAZ, hogy hozzászokik a szervezet. Mihez szokna hozzá? Ebben olyan hormon van, ami megakadályozza a peteérést. Nem lehet hozzászokni, mert ilyen hormon mellett egyszerűen nincs peteérés. Ez nem antibiotikum, amire rezisztensek lesznek a baktériumok.
Nincs betegtájékoztató, amiben ezt leírnák. Pedig mindent beleírnak (ld. mellékhatások!), azt is, ami nincs, csak azért, hogy ne perelhesd be őket, ha valami bajod lesz. Szerinted egy ilyen lényegi dolgot kihagynának, hogy ha így lenne, tömegesen perelhessék őket a terhes nők?
(Ez vonatkozik arra is, hogy ha azt írják, hogy 1. szemtől véd, akkor 1. szemtől véd, nem kockáztatnak pereket! Az egy másik dolog, hogy a doki nem jegyezte meg külün-külön az összesnek a hatóidejét, és ált. egy hónapot mond, biztos, ami biztos.)
Tehát a válasz: nem leszel terhes, ha rendesen szeded, nem hányod ki, nincs hasmenésed, nem szedsz mellette a hatását gyengítő gyógyszert és nem iszol ilyen gyógyteát sem (a gyógynövények közül sok van, ami gyengíti, a meghülésre való teakeveréken kimondottan olvastam, valamelyik összetevője okozza).
A 6 hónap szünettel egyet értek, de valóban ,,hozzászokhat" a szervezet és nem indul be magától. Nem hiába vannak esetek h hormonkezeléssel kell ,,újraindítani" a folyamatot. Nem tudom h a ,,hozzászokás" e a legjobb szó erre, de aki 6-7 évig szedi (bár családtagomnak 3 év után lett baja), annál előfordulhatnak a gondok.
A kérdezőnek pedig: 1 hónapot mondott az orvos. És jól mondta. Azért mond ennyit, mert 1 hónap után mondható biztosra h jó e a szervezetednek a gyógyszer. Az fogja mutatni h megjön e a megvonásos vérzés v nem, illetve h az 1 hónap alatt tapasztalsz e súlyosabb mellékhatást. Ha a gyógyszer jó akkor már tutira védett vagy. De ha eltelik az 1 hónap és nem jön meg, akkor hiába van ráírva a gyógyszerre h 2 hét után véd, mert az arra vonatkozik, ha jó a szervezetednek a gyógyszer (amit még a vizsgálatok is kb. 10%ra mondanak meg, a többit az orvos ,,tippeli", h meik lesz jó neked, ami v bejön vagy nem). Sokaknál ezért van hamar gyógyszerváltás.
Mindegyik kommentelőnek ezerszázalékosan hálás köszönetem!!!! :):)
Végre teljesen megnyugtattatok, szóval tényleg, nagyon köszönöm mindannyiótoknak!
A jó tanácsokat mind raktároztam a kicsi fejemben, szóval azokért még egy naaaagy köszi! :)))
Rendszeresen fogom szedni a fog.gátlót, ahogy az elmúlt 1 hónapban is, vigyázok, nehogy betegség esetén eltávozzon a szervezetemből.
Kööööösziii! :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!