Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vegyem rá anyukám hogy? (lent)?
Naszóval .15/L vagyok és szeretnék fogamzásgátlót szedni! DE nem azért mert már el akarom kezdeni a sexuális életem ..aval még várni szeretnék.
hogyan hozzam fel anyunak a témát??
s ha azt mondja NEM ,akkor hogyan vegyem rá??
Hiába szeretnél, mert ennyid idősen egy normális orvos nem fogja felírni Neked.
Ne akard rávenni anyukádat sem.
A fogamzásgátló nagyon felborítja a hormonháztartásodat, ha ilyen fiatalon kezded el szedni, mikor amúgy sem állt be rendesen a hormonháztartás, nagyon bele tudsz zavarni. Mellesleg hízhatsz tőle, depressziós lehetsz, libidócsökkenést is okozhat... Nem beszélve a trombózis kockázatának növeléséről, magas vérnyomásról, egyebekről...
Inkább felejtsd el a dolgot!
Ha pedig egyéb, hormonális problémára szeretnéd felíratni, akkor nyugodtan elmondhatod anyukádnak és együtt elmehettek az orvoshoz, aki megállapítja, hogy olyan súlyos- e a probléma, hogy gyógyszert kell felírni rá.
Ha nem azért akarod, hogy nemkívánt terhességtől megvédjen, akkor minek kell neked?! Most minek itt hazudozni?
A 15 éves lányomnak én sem engedném meg, hogy hormonokat szedjen.
Gondolom, még szűz is vagy... anyám, és ez a generáció fogja majd a nyugdíjunkat biztosítani...
Kedves 11:54!
Nem akarlak elkeseríteni de minden normális orvos felírná neki, mert úgy vannak vele, hogy inkább ez, mint egy abortusz. Saját tapasztalat, saját fülemmel hallottam, bár nekem 17 évesen írták föl. Azt nem tudom kell-e a szülői beleegyezés, mert engem konkrétan anyukám kísért el, de már nem emlékszem alá kellett-e írnia valamit.
Inkább írják neki föl, mint hogy egy kaparáson lássák viszont 15 évesen! Egyébként már igazán sokféle alacsony hormontartalmú tabletta van, ennek ellenére az vitathatatlan, hogy bekavarhat a szervezet hormonháztartásába.
Amúgy pattanásos, aknés bőrre, illetve súlyos menstruációs panaszokra is szoktak fölírni, lehet szegény azért szeretné, mert ilyen jellegű problémája van. Írta is, hogy nem a szex miatt.
Kedves Kérdező!
Ha nem a szex miatt akarod felíratni, akkor nyilván valami más nyomós okod van rá a fent felsoroltak közül, viszont azokat nem kell szégyellni, elmondod anyudnak, hogy pontosan mi a problémád és megkérded mit lehetne vele kezdeni. Nem kell feltétlenül először a fog. gátlót előhozni, talán máshogyan is lehet orvosolni. Ha nem akar segíteni, akkor nyugodtan egyedül is felkereshetsz bőrgyógyászt, nőgyógyászt.
Egyébként ha nincs ilyen jellegű problémád, akkor csak azért ne akarj szedni, mert a barátnők szedik.
Hát én biztos nem írnám fel. Védekezni más módon is lehet, de ha ennyi idősen elkezdi szedni a gyógyszert, akkor lehet, hogy annyira bezavar a hormonrendszerébe, hogy nem is lehet később gyereke. Mondjuk én abortuszt sem végeznék soha, kivéve, ha a gyermek amúgy se jöhetne világra, vagy az anya és a gyerek is meghalna stb- tehát gyakorlatilag életmentő célzattal.
Szerintem a mai orvosok inkább azért írják fel, hogy kapják a pénzt érte, vagy pedig mert a fizetésük annyira kevés, hogy igazából magasról tesznek már rá, hogy mi van a betegeikkel, vagy egyszerűen nem jut rendesen idő a betegekre. Persze nem szép tőlem, hogy leendő kollégaként ilyet írok a többiekről, de én magam is ezt látom...
Én megkérdeztem 15 évesen a nőgyógyászomat, hogy felírná- e nekem, ő megmondta, hogy 16 éves kor előtt semmiképp, de még a szexuális élet megkezdését sem javasolja. Szerencsére nem is feküdtem le az akkori barátommal... Nekem 17,5 éves koromban írta fel végül egy másik orvos, de úgy, hogy előtte természetesen minden vizsgálatot elvégeztetett, Leiden- mutációt is néztünk.
Pont azon látszik meg, hogy a mai orvosok nem az abortusztól féltik a lányokat, hanem inkább a pénz érdekli őket/ nem érdekli őket a beteg, mert folyton azt olvasom itt, hogy az orvos semmilyen vizsgálatra nem küldi el a lányt... Ez sajnos szomorú tény.
Viszont azt én is leírtam a kérdezőnek, hogy ha egyéb problémára kéne neki a gyógyszer, akkor az anyukájával meg tudja beszélni, és ez esetben az orvos mérlegelni fog, hogy mit tud tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!