Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fog. Gátló és antibiotikum (Triodena és augmentin)?
Ezer kérdés volt már, én mégis másként szeretném feltenni, mert egyikből sem kaptam érthető választ.
1. Triodena fog.gátlót szedek, amire a leírás ezt írja:
"Egyes gyógyszerek csökkenthetik a fog. gátlók hatását....antibiotikumok (pl penicilinek,tetracikllinek, grizeofulvin).....
2. Augmentin 500/125 mg-ot szedek ami az alábbit írja:
"Hatóanyaga: az amoxicilin és a klavulánsav. Az amoxicilin az úgynevezett "penicilinek" csoportjába tartozó gyógyszer..."
Ezen adatok alapján, biztosra vehetem, hogy gyengítve van a fog gátlóm? Ha pl 2 órát hagyok a fog gátló és az antibiotikum bevétele közt, akkor is?
Kérem, hozzáértő emberkék válaszoljanak!
Előre is köszönöm
23/l

Igen, könyörgöm, oda is van írva. Penicilin.
Ne szórakozz ezzel, mert bajban leszel, van rokon, aki 23 évesen így lett családapa.
Használjatok óvszert.
Oké, köszönöm!
Természetesen nem szeretnék szórakozni ezzel, így oda fogunk figyelni más fog.gátló módszerekkel.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!