Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Elfelejtettem 2 szem fogamzásg...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elfelejtettem 2 szem fogamzásgátló bogyót bevenni és együtt voltunk, lehet baj?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Diane35 tablettát szedek több,mint fél éve és most az első levélnél tartok.Az első és a második héten is elfelejtettem a bogyót időben bevenni,de mindegyiket pótoltam másnap amikor eszembe jutott azonnal.Ahogy számolgattam túl volt a 12 órán.A peteérést is néztem és a 17.napnál járok most.Ha jól tudom akkor ez a 13-14.napon történik.Barátommal leakartunk feküdni el is kezdtük a dolgot és bennem volt,de én mondtam neki,hogy inkább védekezzünk a biztonság kedvéért gumival.Lehet-e bajom tőle?(Tudom,hogy már az előváladékban is van sperma és ezért félek egy picikét!)Kérlek aki tud valami választ az írjon nekem!:)

2011. dec. 17. 16:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezőnek:

A Diane-nál, ha az első héten marad ki egy tabletta, és a pótlás több mint 12 órával később történik, akkor kell kiegészítő védekezési mód, úgyhogy jól tetted, hogy kérted a párod, hogy használjatok gumit. Én is ezt szedem, úgyhogy a betegtájékoztatóban is megnéztem, ott is ezt írják. Ha már a második héten hagysz ki, vagy a harmadikon, akkor nem kell más módszer.

És az önjelölt nőgyógyászoknak:

1.

"Hatóanyagainak csekély mennyisége miatt a Diane35 drazsét alacsony dózisú orális fogamzásgátlónak tekintik."

Tehát fogamzásgátló!

2.

Szintén a betegtájékoztatóban szerepel, hogy egy "kúra" általában 3-4 hónap, azonban ha a probléma nem javult, akkor a kezelést addig kell!! folytatni, ameddig a tünetek teljesen meg nem szűnnek. Ez akár több hónapot is igénybe vehet.

Nem értem, honnan szeditek, hogy csak fél évig lehet szedni. Addig kell szedni, ameddig a tünetek nem szűnnek meg. Én pl. már 1 éve szedem, és valószínű, még egy dobozzal be kell még szednem a laborom alapján. Az összes különbség e között és a hagyományos fogamzásgátló között, hogy 3 havonta kötelező vérvételre járok, minden felíráskor teljes kivizsgálást megcsinálnak. Ennyi..

Lehet lepontozni, amiért a totális hülyeségeket kijavítottam. Annyira szeretem, hogy sokszor sokan okosabbak a tapasztalt nőgyógyászoknál...

2011. dec. 17. 18:51
 12/14 anonim ***** válasza:

De hülye vagy:D

Ha már szeded ,,régóta" féléve a tablettát, és 2 xer nem vetted be nem lesz gyerek te, ez nem így működik.

Én is már 2 hónapja nem szedtem és 2 xer meg is jött a havim. Nem lettem terhes.

Szerintem menj el ha nagyon parás vagy, nőgyógyászhoz és világítsanak fel ilyenekből.Jah, és figyelj oda a tabletta szedésére, mert ha folyamatosan nem szeded a tablettát akkor teherbe fogsz esni.:)

2011. dec. 18. 08:22
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem értem. A nővéremnek igaz, van bőr problémája, mégis jóval tovább használta mint fél év, ugyanis fogamzás gátlásra irta neki a doki. Sőt, mi felénk elég sokan arra szedik. Akkor a mi dokijainkkal van baj? :D
2011. dec. 18. 10:05
 14/14 anonim ***** válasza:

1. 79%-os: Ha nem tűnt volna fel, azt rtam, hogy nem ELSŐSORBAN fogamzásgátlásra találták ki. És ez így is van.

2. Abban igazad van, hogy bizonyos esetekben tovább kell szedni, mint fél év, de ált. fél évnél tovább nem szokták ajánlani. Persze ha téged 3 havonta vizsgál az orvos, az oké.

3. Nem azzal van a probléma, hogy bizonyos érthető esetekben az orvos felírja és alapos ellenőrzés mellett tovább alkalmazzák, mint fél év.

A baj azzal van, hogy sok orvos úgy írja fel, hogy nem lenne indokolt.

És ha vkinek nincsen hormonproblémája, akkor baromira nem mindegy, hogy a 35 mikrogramm ösztrogén tartalmú Dianét szedi, agy a 20 mikrogramm tartalmú fogamzásgátló tablettát.

Elhiheted, én sem a kisujjamból szoptam ki azt, amit leírtam. Nem egy orvostól hallottam már, hogy csak olyannak szabad felírni, akinek olyan hormonális gondja van, amire ez a típusú tabletta való.

"mert ismétlem, hogy sem a Diane, sem a Cypromix nem fogamzásgátló, hanem nagydózisú hormongyógyszer, melynek a szedése bizonyos betegségekben indokolt. A fogamzásgátló hatása tökéletes, de a későbbiekben a tartós szedés komoly cikluszavarokat is okozhat. "

2011. dec. 18. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!