Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik fogamzásgátló tabletta a jobb Diane-35 vagy Logest?
Ilyen sincsen. Mindegyik tabletta azonos módon hat. Vannak újabb generációsak meg régebbiek, de teljesen egyéni, hogy kinek melyik az "ártalmasabb".
Vki a legújabb, leghiperszuperebb gyógyszertől nagyon szarul lesz, és a régi meg tökéletesen beválik neki, vki meg pont fordítva.
Egyébként most utánanéztem kicsit, mert az előbb nem találtam a Logest tájékoztatóját.
Teljesen ugyanaz a kettő tabletta összetétele. Tehát ugyanolyan "káros" mind a kettő. Mindegy melyiket választod.
Jahj első és második vagyok.
EZER BOCSÁNAT!!!!
Véletlenül a Lindynettére gondoltam.
A Logest és a Diane NEM ugyanaz!
A Diane erősebb gyógyszer, és elsősorban nem fogamzásgátlásra találták ki, hanem hormongyógyszernek. Csak bizonyos hormonproblémák esetén szedhető, akkor is csak fél évig!!!
Még egyszer bocsánat.
Hát szerintem ha nem vészes a helyzet (nem szőrösödsz nagyon, nincsenek nagyon durva pattanásaid, nem hullik a hajad), akkor maradj a gyengébb gyógyszernél mindenképpen.
Ha most is fennállnak a problémák, akkor pedig lehetőleg keress egy endokrinológust (hormonokkal foglalkozó orvost), aki csinál hormonvizsgálatot és annak megfelelően kezel.
Ugyanis a Diane azért van jó hatással a bőrre, szőrzetnövekedésre stb, mert antiandrogén hatása van, azaz ha vkinek magasabb a tesztoszteronszintje, akkor azt visszaszorítja.
Viszont a legtöbb esetben nem gyógyítja meg a problémát, egyszerűen csak amíg szedi az ember, addig elnyomja.
Akármikor abbahagyod, nagy vszínűséggel visszatér a probléma.
Ezért lenne érdemes az alapproblémát, azaz az okot kezelni, nem pedig a tünetet.
Azért nem ajánlják sok évig a Dianét, mert egyrészt a magasabb hormontartalma miatt könnyebben kialakulhat miatt pl. májprobléma, másrészt pedig ha vki sokáig szedi, elég jó kis cikluszavarokat tud okozni.
Értsd: abbahagyod és tejesen rendszertelen lesz, esetleg újra sem indul a peteérés.
Persze ez nem törvényszerű, csak lényegesen nagyobb esély van rá, mint mondjuk egy gyengébb tabletta mellett.
Szerintem tényleg az lenne a legjobb, ha endokrinológust keresnél fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!