Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló használata előzetes vérvizsgálat nélkül? (lányok válaszát várom)
Kb 2-3 éve voltam először nőgyógyásznál amikor elkezdtem nemi életet élni. Anyukám magánorvosánál voltam, mondta neki anyukám, hogy a pénz nem számít, tehát a lehető legjobb tablettát írja fel nekem (annyi szempont volt hogy ne hízzak tőle). Yasminelle-t kaptam, de nem volt előtte vérvizsgálat, csak megkérdezett egyéb érzékenységeket meg hajlamosságokat.Csak fél évre rá kezdtem el szedni és 4-5 hónapon át folyamatosan szedtem. Nem volt abszolút semmi rossz mellékhatása, pozitív meg az, hogy a nagyon fájdalmas hasgörcseim elmúltak és nem szenvedtem velük többet. Rendszeresen éltem nemi életet is abban az időben és védett is a fogamzásgátló, tehát e tekintetben sem volt gond. Nagyon szerettem, mert egy csomó barátnőm mást szedett és nekik mindig volt valami problémájuk (rossz közérzet, hüvelyszárazság, libidó csökkenés stb)
Most újra szeretném elkezdeni szedni. Maradt még 2 havim a múltkori csomagból amik még 2014ig jók. Ugyanahhoz az orvoshoz már nem tudok elmenni, mert nem rég másik városba költöztünk és itt még nem is találtam másik nőgyógyászt magamnak.
Ma jött meg és szeretném elkezdeni szedni. A kérdésem az, hogy így vérvizsgálat nélkül is biztonságos a szedése ha régebben sem voltak problémáim vele?
Ez nálatok hogy működött lányok? Mindenkinek csináltak előtte vérvizsgálatot?
21L
A vérvizsgálatból nem azt állapítja meg az orvos, hogy neked milyen tabletta kell.
Annyit tud megnézni belőle, hogy rendben van-e a májad, a veséd, azaz egyáltalán szedhetsz-e gyógyszert (akármilyet) vagy sem.
Illetve amit még meg tudnak nézni, az az, hogy van-e örökletes trombózis hajlamod.
Nem árt egy vérvizsgálatot kérni, megnézni, hogy még mindig jó-e a májad.
A trombózis vizsgálat meg...hát véleményem szerint nem árt.
Egyik ismerősöm 24 évesen majdnem meghalt tüdőembóliában, mert az orvos nem küldte el vizsgálatra, és mint kiderült, volt hajlama rá.
De ha ezt anno megnézték, akkor azzal nincs gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!