Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sajnos három hete estem túl egy abortuszon. De a párommal már folytattunk szexuális kapcsolatot, védekeztünk, de aggódom. Tudtok nekem ajánlani valamit, amitől nemkell félnem hogy terhes maradok?
Fogamzásgátló tabletta, pesszárium (ezt a mintegy 6-10 centiméter átmérőjű gumimembrán-féleséget legkorábban 2 órával az aktus előtt kell felhelyezni a hüvelybe, a méhszáj elé.) és végül de nem utolsó sorban ott van még az óvszer is. Ha jó minőségű óvszert vásároltok a pároddal és nincs semmi gond a felhelyezésével akkor nem hinném, hogy gond lehet vele ha figyelmesek vagytok!
Kérd ki egy nőgyógyász véleményét is, Ő majd segít neked abban, hogy megtaláld a számodra legalkalmasabb fogamzásgátlási módszert!
ha még nem telt el 72 óra a baleset óta akkor nőgyógyász ír fel esemény utáni tablettát...
máskor legyetek figyelmesebbek...ez nem játék hogy csak úgy abortuszra meg ilyen tablettákra szorulj... egy életre elronthatod a tested működését...
Első válaszoló vagyok. Akkor ebben az esetben sürgősen menj el egy sürgősségi ambulanciára és beszélj egy nőgyógyásszal a problémádról. Nem tudom, hogy abortusz után is lehet -e csak úgy bevenni egy esemény utáni tablettát... Szerintem a kettő 1 hónapon belül nagyon nagyon nem tesz jót a szervezetnek! De én nem vagyok orvos, ettől többet nem tudok mondani. Ha kiestél már a 72 órából akkor is menj el a kórházba és feltétlenül beszélj egy szakorvossal! Ez nagyon nem jó így. Egyébként három hete volt abortuszod és már lefeküdtetek a pároddal? Ha jól tudom hat hétig nem lehet szexuális kapcsolatot létesíteni ... De lehet, hogy én tudom rosszul.
Ennyit tudtam segíteni!
Abortusz után nem kell 6 hetet kivárni? Nekem nem volt, nem tudom, csak hallottanm ilyesmiket.. Én ellene vagyok, sosem vetetném el. Nagyon sajnálom, hogy neked kellett. A korod miatt vagy mert beteg volt? Remélem lesz babád, ha majd egyszer szeretnétek!
Nálunk sosem szakadt még gumi, védekeztünk gyógyszerrel is, de nekem nem igazán jött be, nem kívántam a szexet és a hangulatom is rossz volt. Már egy ideje nem szedem és ugyanolyan dinka vagyok mint a gyógyszerek előtt, és talán még jobban kívénom a párom :) Lehet, hogy másik gyógyi jobb lett volna, de nem akartam váltogatni, inkább gumizunk :) a nőgyógyászom ajánlott hüvelykúpot, lehet majd kipróbélom.
De a problémádról: létezik, már előttem is írták a 72 órás tabit, de mindenképpen konzulálj a dokiddal!
És ha lehet, méskor tartsd be a türelmi időszakot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!