Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Sajnos három hete estem túl...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sajnos három hete estem túl egy abortuszon. De a párommal már folytattunk szexuális kapcsolatot, védekeztünk, de aggódom. Tudtok nekem ajánlani valamit, amitől nemkell félnem hogy terhes maradok?

Figyelt kérdés
Tablettára, vagy ilyesmire gondolok. Sürgős lenne a segítségetek!
2009. máj. 11. 19:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Fogamzásgátló tabletta, pesszárium (ezt a mintegy 6-10 centiméter átmérőjű gumimembrán-féleséget legkorábban 2 órával az aktus előtt kell felhelyezni a hüvelybe, a méhszáj elé.) és végül de nem utolsó sorban ott van még az óvszer is. Ha jó minőségű óvszert vásároltok a pároddal és nincs semmi gond a felhelyezésével akkor nem hinném, hogy gond lehet vele ha figyelmesek vagytok!

Kérd ki egy nőgyógyász véleményét is, Ő majd segít neked abban, hogy megtaláld a számodra legalkalmasabb fogamzásgátlási módszert!

2009. máj. 11. 19:33
 2/8 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg a dokidat, hogy mit ajánl neked.
2009. máj. 11. 19:38
 3/8 A kérdező kommentje:
bocsi, nemjól fejeztem ki magam, félreértettétek! az van hogy a párommal eggyüt voltunk és védekeztünk óvszerrel, de kiszakadt!! és abortusz után kevés az esély hogy nem esel rögtön teherbe bármi ilyen kis baleset után...és az van, hogy valami tablettát, vagy bármit, nem-e- tudnátok ajánlani, amitől megnyugszom hogy nem estem megin teherbe??!! köszi, és bocsi mégegyszer!!
2009. máj. 11. 19:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

ha még nem telt el 72 óra a baleset óta akkor nőgyógyász ír fel esemény utáni tablettát...

máskor legyetek figyelmesebbek...ez nem játék hogy csak úgy abortuszra meg ilyen tablettákra szorulj... egy életre elronthatod a tested működését...

2009. máj. 11. 19:56
 5/8 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok. Akkor ebben az esetben sürgősen menj el egy sürgősségi ambulanciára és beszélj egy nőgyógyásszal a problémádról. Nem tudom, hogy abortusz után is lehet -e csak úgy bevenni egy esemény utáni tablettát... Szerintem a kettő 1 hónapon belül nagyon nagyon nem tesz jót a szervezetnek! De én nem vagyok orvos, ettől többet nem tudok mondani. Ha kiestél már a 72 órából akkor is menj el a kórházba és feltétlenül beszélj egy szakorvossal! Ez nagyon nem jó így. Egyébként három hete volt abortuszod és már lefeküdtetek a pároddal? Ha jól tudom hat hétig nem lehet szexuális kapcsolatot létesíteni ... De lehet, hogy én tudom rosszul.

Ennyit tudtam segíteni!

2009. máj. 11. 20:38
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát igen jól tudod, 6 hétig, de már a műtét után pár nap múlva semmi bajod nincsen...annyira megbántam már!!! de még 72 órán belül vagyok, ma történt az eset, sajnos!de köszi a segítségedet,orvoshoz fogok fordulni!!de nemtudjátok véletlenül hogy csak eza gyógyszer van ami segíthet?? más ilyenfajta találmányt nem ismertek???
2009. máj. 11. 20:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Abortusz után nem kell 6 hetet kivárni? Nekem nem volt, nem tudom, csak hallottanm ilyesmiket.. Én ellene vagyok, sosem vetetném el. Nagyon sajnálom, hogy neked kellett. A korod miatt vagy mert beteg volt? Remélem lesz babád, ha majd egyszer szeretnétek!

Nálunk sosem szakadt még gumi, védekeztünk gyógyszerrel is, de nekem nem igazán jött be, nem kívántam a szexet és a hangulatom is rossz volt. Már egy ideje nem szedem és ugyanolyan dinka vagyok mint a gyógyszerek előtt, és talán még jobban kívénom a párom :) Lehet, hogy másik gyógyi jobb lett volna, de nem akartam váltogatni, inkább gumizunk :) a nőgyógyászom ajánlott hüvelykúpot, lehet majd kipróbélom.

De a problémádról: létezik, már előttem is írták a 72 órás tabit, de mindenképpen konzulálj a dokiddal!

És ha lehet, méskor tartsd be a türelmi időszakot

2009. máj. 11. 20:48
 8/8 A kérdező kommentje:
De igen, 6 hetet...dehát...így jött ki, amit már nagyon megbántam!szerencsére már kiváltottam a 72 órás tablettát, és bevettem, remélem már nem lesz semmi baj, mert mégegyszer nem akarok túlesni egy ilyen műtéten:( Igen a korom miatt is, meg a körülmények, meg a szüleim miatt nem tarthattam meg a babát. Köszönöm azért a segítséget!
2009. máj. 12. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!