Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet orvos nélkül szerezni fogamzásgátlót?
Miért akarsz nőnógyász nélkül gyógyszert.
Rengeteg féle fogamzásgátló van, az orvos tudja kiválasztani vizsgálatok alapján, hogy melyik jó neked.
Ha mindezek nélkül veszel pl. egy egészen kis hormontartalmút, az lehet, hogy neked nem is hatásos. Vagy veszel egy nagyot, amitől szétrobban a fejed, olyan migrénes görcsid lesznek.
Menj el a dokihoz, majd felír egy neked megfelelőt.
valahol feketén biztos lehet, de nem ajánlatos, mert kéne előtte egy alapos kikérdezés, hogy pl volt-e a családban embólia, meg ilyesmik, és egy vérvétel->májfunkcióvizsgálat céljából. Így az orvos tud ajánlani megfelelő hormontartalmú tablettát.
Csak úgy elkezdeni nem nagyon jó ötlet, veszélyes is lehet...
16-tól szülői beleegyezéssel ha jól tudom
18-tól elmész és a megefelelő vizsgáltaok után felírja simán.
Felírja 18 alatt mindenféle igazolások nélkül. Figyelj keress egy tinédszerambulanciát ott a 14-18 év közötti korosztálynak segítenek, tanácsot adnak, megvizsgálnak. Ha nem vagy még 14 akkor nem ajánlatos tablettát szedned nagyon felborítja a hormonháztartásod., és 14 év alatt gyerek nőgyógyászhoz kell menned és oda kell szülő.
Olvasd át:
itt megtudod keresni hol van a hozzád legközelebbi. Csak felelősségteljesen.
Ne tedd. Nem véletlenül van az, hogy az orvos kikérdez, megvizsgál, laborvizsgálatokat végeznek. Iszonyatosan veszélyes lehet, ha csak úgy elkezded szedni. Pl. nem tudod, hogy trombózishajlamod van, vagy a májad nem bírja. 14 év alatt pedig nem ajánlják a tablettát. Az én nőgyógyászom azt javasolta, hogy 20 éves kor előtt nem túl jó. Mert a szervezet kb. addigra fejlődik ki teljesen. Mi 5 évig védekeztünk óvszerrel, utána áttértünk a tablettára, akkor 23 éves voltam.
28/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!