Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik biztonságosabb a gumi vagy a tabletta? Ha a tablettát választom havonta mennyibe kerül és milyen mellékhatásai vannak?
a gumi a legbiztonságosabb talán, mivel az nem csak a terhesség, hanem a szexuális betegségek ellen is véd. Mellékhatása pedig nincs!
Viszont egyik sem 100%-os védelem, sem a tabletta, sem a gumi(pl a gumi is kiszakadhat, ha nem jó minőségűt veszel)
Nézd meg ezt a táblázatot:
Én az óvszerben egyátalán nem bízom, persze egy kapcsolat elején mindenképpen ezt ajánlatos használni, mert a fertőzésektől és nemi betegségektől is megvéd. De egy stabil párkapcsolatban a tabletta a legjobb módszer. Nincs vele macera sem. És azért valljuk be óvszerben nem igazi a szex. Én kifejezetten útálom, a párom pedig nem bírja elviselni magán.
Ha a tabletta mellett döntesz: ált. három havi adagot szoktak megvenni, ennek változó az ára, vannak már 3000 Ft-tól is, de ezek igen magas hormontartalmúak. A jobb fajták 5000-nél kezdődnek és határ a csillagos ég (az enyém 3 havi adagja 7000 Ft fölött van). Mellékhatása minden gyógyszernek van, ennyi erővel egy algopyrin-t se vegyünk be. Mindenkire másképp hat, nekem nem jelentkezett eddig semmilyen mellékhatás, pedig már 5 éve szedem.
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.
az a baj, az óvszernél nagyobb a hibalehetőségek száma.pl. a fiú nem húzza fel időben, tehát nem az aktus elején helyezi fel, mert úgy érzi csak a magömlés közeledtével lesz rá szüksége...ez gyakori hiba.tény h véd a fertőzésektől, de ha nem megfelelően használja, akkor ez is kilőve...:(tablettával sokkal-sokkal kényelmesebb a szexuális élet.
tablettát 3 hónapra előre szoktak venni, én tri regolt szedek, 3havi adag 3500 ft körül van.de úgy tudom ettől csak drágábbak vannak, az enyém elég olcsó.
A fogamzásgátló ezerszer biztonságosabb, de csakis komoly kapcsolatba, ahol nem áll fennt a fertőzések veszélye.
Havonta 2500-3500 forint, ami nem is sok, ha belegondolsz, hogy három gumi 700-800 és van, hogy egy este többet használsz, mert elég hamar kiszárad és dörzsölni kezd.
Igen, menjél el nőgyógyászhoz. Sokkal jobban jársz, ha csinálnak vérképet, elvégzik a szükséges vizsgálatokat és az alapján írják fel a tablettát. (Biztos lehet enélkül is, mert mindent meg lehet oldani "okosba", de ilyenre ne is gondolj, menj el orvoshoz, nem fog bántani!)
Az innen-onnan hallott pletykáknak ne dőlj be. Vagy kérdezd meg, hogy pontosan hogy is történt? Ja, hogy 1-1 nap véletlen elfelejtettek tabit bevenni? Esetleg kihányták? Valami más gyógyszer kölcsönhatása csökkentette a tabi hatását és azért? Szóval általában mindig van valami ok a háttérben, ha a tabi mellett lett valaki terhes.
Persze biztos van olyan is, hogy mindig rendben szedte és látszólag nem történt semmi gond, mégis terhes lett. Biztos van, de itt a gyakkérdésen én még nem találkoztam ilyennel, bár persze ez nem mérvadó. :)
Viszont ott a Pearl-index. Az azért csak jelent valamit. Kicsit tudományosabb kutatás áll mögötte, mint a "hallottam valakitől, hogy.."
Az alapján pedig a tabi jobb, mint a gumi. (Persze fogamzásgátlás terén! A nemi betegség ellen nyilván gumi, de most nem az a téma.)
Szia!
Nekem is nagyon sok előítéletem volt a tabival kapcsolatban.
Mostmár majdnem egy éve szedek tabit (Lyndinette 20, 3havi 5800 Ft.), és nincs vele semmi gond. Emellett kiderült, hogy nekem is jobb gumi nélkül + a menstruációm kevesbé erős, rövidebb ideig tart, és a görcseim is elmúltak.
Persze a tabi sem 100%-os, de nagyon ritka, hogy gáz van vele. Csak rendesen kell használni.
A gumi is hatékony, az csak a hibás használatból adódóan nem 100%-os.
És azt is kalkuláld be, hogy milyen gyakran élsz nemi életet.
Egyébként én sokáig azért sem akartam tabit szedni, mert féltem a dokitól. Tény, hogyha gumival védekezel, akkor sokáig meg lehet úszni a nőgyógyász-kérdést is. (Bár ami azt illeti az első nőgyógyászati vizsgálatom után rájöttem, hogy nem kell tőle parázni. : -) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!