Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kedden kellett volna elkezdenem az új csomag fogamzásgátló szedését, de helyette szerdán reggel vettem be az elsőt, tehát a 9. napon. Milyen hatása lehet ennek? Meddig kell kiegészítő védekezést alkalmazni?
Ne mondd már, hogy nincsen benne.
"Az elfelejtett tabletta bevételét azonnal pótolni kell, akkor is, ha ez egyszerre két tabletta bevételét jelenti. Ezután a szokott időben kell folytatni a tablettaszedést. A következő 7 nap folyamán kiegészítő fogamzásgátlás szükséges (pl.óvszer). Ha a tabletta kihagyását megelőző 7 nap során szexuális együttlétre került sor, a terhesség lehetőségét ki kell zárni. Minél több tabletta maradt ki és minél közelebb esett a kihagyás a tablettaszedési szünethez, annál nagyobb a terhesség valószínűsége."
Ezt a betegtájékoztatóból másoltam ki.
Az én betegtájékoztatómban ez áll: "Egy filmtablettát hagyott ki az első héten: Vegye be a kihagyott tablettát amint az eszébe jut, még akkor is ha ez két tabletta bevételét is is jelenti. A következő tablettákat a szokásos időben vegye be. Alkalmazzon kiegészítő módszert a következő hét nap során, pl. óvszert. Ha a mulasztás előtti héten szexuális együttlétre került sor vagy elfelejtette bevenni a tablettamentes időszakot követően elkezdeni az újabb csomag szedését akkor tudomásul kell vennie, hogy a terhesség kockázata fennáll."
Tehát: ha az elsőt hagyom ki, akkor is csak egy hétig kell óvszert használni, és csak akkor nagyobb a valószínűsége a terhességnek, ha előtte héten együtt voltam a barátommal?
( Elnézést, hogy ilyen értetlen vagyok. :/ )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!