Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Most akkor mi is van ilyenkor?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most akkor mi is van ilyenkor? (fogamzásgátló)

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy tegnap vettem be a 19. tabit, de a 20-21.-et nem tudom, mert elutaztam, és otthon felejtettem.Most akkor elméletileg ennek köszönhetően 2 nappal előbb jön majd a megvonásos vérzés?Utoljára 1 hete szeretkeztem, tehát terhesség veszélye nem áll fenn. Viszont meglepő, amit a betegtájékoztató ír! (Yasminelle)

"Egy filmtablettát hagyott ki a harmadik héten

A következő lehetőségek közül választhat:

- Vegye be az elfelejtett tablettát, amilyen hamar eszébe jut, még ha ez azt is jelenti, hogy egyszerre két tablettát kell bevennie. Szedje tovább a tablettákat a szokásos időben. A tablettamentes időszak helyett folytassa tovább a következő csomag szedésével.

Valószínűleg menstruációs vérzése (megvonásos vérzése) lesz a második csomag beszedését követően, de jelentkezhet pecsételés vagy áttöréses vérzés is a második csomag szedése alatt.

2. Abba is hagyhatja a csomag szedését, és folytathatja a 7 napos tablettamentes periódussal (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el a tablettát). Ha az Ön fix kezdőnapján akarja a következő csomag szedését elkezdeni, 7 napnál rövidebb tablettamentes szünetet tartson.

Ha a két javaslat valamelyikét követi, terhességgel szemben védett marad."

Nem igazán értem a dolog logikáját..ha tegyük fel, a 15. tablettánál szeretkeztem, a 16.-at kifelejtettem, és úgy döntöttem, hogy a szünet előrehozását választom, dupla csomag beszedése helyett, akkor ugyanúgy védett vagyok?:O Vagy ez csak arra vonatkozik, ha legalább 1 hét eltelt a legutóbbi szex óta? kérlek valaki magyarázza ezt el nekem! 19/L

2011. okt. 1. 16:54
 1/5 A kérdező kommentje:
szóval számomra ez furcán hangzik, hogy akár 6-7 nappal is le lehet rövidíteni a tájékoztató szerint a tablettaszedést(mivel ugye a 15. tabi már a 3. hét)..persze nem rendszeresen, hanem feledékenység esetén..megkérdezem majd erről az orvost, de addig is írjátok le, hoyg szerintetek ennek mennyi a valóságalapja?egyáltalán jól értelmezem?
2011. okt. 1. 16:56
 2/5 anonim ***** válasza:
Biztos igazad van, nincs időm most végigolvasni.
2011. okt. 3. 16:09
 3/5 A kérdező kommentje:
hát ezzel igazán sokat segítettél:D de mindegy, közben megkérdeztem egy orvost, és megerősített a feltevésemben, miszerint ugyanúgy véd így a tabletta.
2011. okt. 3. 16:57
 4/5 anonim ***** válasza:

Múltkor én is kihagytam egyet. Kb. 8kor szoktam beszedni, így amikor elfelejtettem, csak a rákövetkező nap 8kor láttam h tejóég nem vettem be tegnap. A dokim anno úgy mondta (erre emlékszem), hogyha kimaradt, akkor 12órán belül pótolni vagy hagyjuk a francba, és szedni tovább mintha semmi sem történt volna, de nem 100% a védekezés, ezért újabb 10 napig vigyázni szeretkezni (gumi ilyenek). Arra is emlékszem h mondta h kettőt sose vegyek be.

Szóval amikor láttam, hogy nem vettem be előző nap, akkor bekaptam a simán aznapit, majd mondom magamnak azért elolvasom az útmutatót. Nagy szájtátás, mert azt írta mint neked, hogy vagy hagyjam abba azt a csomagot azonnal (én is 3ik héten felejtettem el) vagy pedig egyszerre vegyek be kettőt (mivel a 12 óra bőven lejárt). Mondom szuper én mindent csináltam csak ezt nem, hanem tök az ellenkezőjét. (se nem hagytam abba se nem pótoltam a tabit). Nem akartam nagyon bekavarni hogy most akkor tényleg befejezem és egy heti tabi megy a kukába, bevenni meg nem akartam kettőt, így folytattam tovább. Most vége a csomagnak és éppen megjövő félben vagyok. Gumival szeretkeztünk az elmúlt egy hétben :)

2011. okt. 19. 13:43
 5/5 A kérdező kommentje:

Sokat elmélkedtem ezena dolgon és megkérdeztem egy netes dokit+ később a sajátomat. Válasz:"Ön által leírtak megfelelnek annak, amit a lányok a leggyakrabban alkalmaznak a vérzés előbbre hozására. Tehát mondjuk ha valaki 2-3 nappal korábbra szeretné hozni a vérzését, akkor 2-3 nappal előbb abbahagyja a szedést. Az Ön esetében ez véletlenül alakult így. A 7 napos szünet után elkezdi szedni az új levelet, a védettsége ugyanúgy meglesz, mintha 21 napig szedte volna a bogyót.

A 7 napos szünetben azért kicsi a valószínűsége a teherbeesésnek, mert a gyógyszermegvonás miatt menses jelentkezik, és ilyenkor nem tud egy esetlegesen megtermékenyült petesejt beágyazódni."

Én nem tudtam, hogy néhányan tudatosan alkalmazzák ezt a módszert..mert hát az ember azt gondolná, h nem véletlenül van 21 tabletta a csomagban, és ugyanakkora baj, ha a 3. héten hagyok ki 1-2 szemet, mint bármikor máskor. De azért jó tudni, hogy ez így működik, jó, hogy konkrét megerősítést kaptam az orvostól.Persze nem tervezem, hogy rendszert csinálok belőle, nyilván nem tesz túl jót a szervezetnek.

2011. okt. 19. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!