Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Novynette-ét szedek már 3. hónapja. De most véletlenül a 11. szemnél vettem be az elsőt. Ez probléma lehet? Vagy mindegyik szemnek ugyan olyan a hormontartalma?
Már bocsi, de annyit azért tudhatnál, hogya fogamzásgátló, amit Te szedsz, egyfázisú-e! nem tudom, hogy miért nem lehet róla tájékozódni! Bocsi, ez csak így köjött belőlem , mert annyi ilyen kérdés van, és nem értem, hogy aki tablettát akar szedni, az miért nem néz utána! Én elolvastam az összes oldalt annó, amit kidobott a gép, és százszor a használati utasítást... Ha egyfázisú a tablettád, akkor mindegy, hogy melyiket veszed be...
"Az egyfázisú tabletták kétféle hormont, ösztrogént és progesztagént tartalmaznak, s a tabletta-levél minden tablettájában azonos mennyiségű hormon van. Az azonos tartalomnak megfelelően a tabletták színe is azonos, és nem jelent problémát, ha felcseréljük a szedési sorrendet."
"Mivel a háromfázisú tabletták három szakaszban követik a havi ciklus változásait, ezért a három különböző színű tabletta beszedésének sorrendjét nem szabad felcserélni. Az ilyen esetben szükséges tennivalókat a gyógyszer mellé adott tájékoztató füzetben találhatja"
"Honnan lehet tudni, hogy egy tabletta egy vagy háromfázisú-e?
Ha érdekel bennünket, hogy mondjuk a barátnőnk tablettája hány fázisú, az alábbi néhány adatból ez egyértelműen eldönthető:
- hazánkban jelenleg az összes háromfázisú tabletta neve "Tri"- vel kezdődik
- a levélben három különböző színű tablettát találunk
- a Schering háromfázisú tablettái köralakú, ún. naptárcsomagolásban vannak."
"Az egyfázisú tablettáknál a levélben 21 egyforma tablettát találunk,
a háromfázisúaknál viszont három különböző színűt."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!