Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nőgyógyász 16évesen?
Elég röhejes lenne fogamzásgátló felíratásáért gyermeknőgyógyászhoz menni...
Megvizsgál, rákszűrést végez.
Nem tudom,nálatok hogy van,mivel én Felvidéken élek,de a saját tapasztalatomat megoszthatom.
Én is 16 évesen mentem el nőgyógyászhoz,miután elvesztettem a szűzességemet. Megkértem anyukámat,hogy kísérjen el,mivel először megyek. Kicsit ki volt akadva,de végülis elkísért. (Ezt tanácsolom neked is,mivel a fogamzásgátlóhoz bizonyos helyeken kérhetnek 18 év alatt szülői beleegyezést.)
Először volt egy beszélgetésem a doktornővel,majd megcsinálta a teljes kivizsgálásomat (megvizsgált alul,törletet vett a méhnyakamból,megvizsgálta a melleim,nincs-e daganatom és csinált egy belső ultrahangot). Ritka,hogy már az első alkalommal megtörténik a teljes kivizsgálás,de nálam lgalább már az elején kiderítették,hogy méhcisztám van.
Röviden annyit,hogy én nagyon féltem az egésztől.
Ha jól tudom, már vannak kis hormontartalmú fogamzásgátló tabletták is. Másik meg, hogy olvastam már olyanról is, hogy egy 14éves lánynak fogamzásgátló tablettát irtak fel, mert pattanásos, zsíros volt a haja, meg a bőre, és bejött neki. Nos nekem 3éve rendszeres mensesem van.
Köszönöm a válaszokat. :)
ma 22:16
Egy normális orvos nem a hivatalos kor alapján dönt. Mint említettem 16 évesen kezdtem el szedni, de ekkor már 6 éve menstruáltam, és a petefészkeim, méhem felnőtt érettségű volt már akkor (nem mellesleg ez mentett meg a petefészekciszta műtéttől), míg más lehet, hogy 18 éves, de fejletlen méhvel és petefészekkel rendelkezik. Nem kell a tablettát úgy beállítani, mintha valami méreg lenne, ami meddővé és szőrössé teszi a nőket. Nyilván nem a legegészségesebb dolog szedni, de azért túlzásba sem kell esni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!