Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Nőgyógyász 16évesen?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nőgyógyász 16évesen?

Figyelt kérdés
16éves vagyok, szeretnék elmenni nőgyógyászhoz, fogamzásgátló tablettát íratni. Gyermek nőgyógyászhoz kell mennem? Mit fog csinálni/megnézni a doktor első alkalommal, majd legközelebb?
2011. aug. 23. 15:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ne akarj 16 évesen fogamzásgátló tablettát szedni, mert még növekedő szervezet vagy, és felborítja a hormonháztartásod. Használjatok gumit. A barátnőm ennyi idősen fogamzásgátló tablettát szedett, és kiszőrösödött, ragyásodott tőle. Nem ajánlanám. De amúgy igen, meg fog vizsgálni. Azt nem tudom, hogy hogyan.
2011. aug. 23. 15:52
 2/15 anonim ***** válasza:

Elég röhejes lenne fogamzásgátló felíratásáért gyermeknőgyógyászhoz menni...

Megvizsgál, rákszűrést végez.

2011. aug. 23. 15:52
 3/15 anonim ***** válasza:
Nem mindegyiktől leszel ragyás meg szőrös. Én 17 évesen kezdtem el szedni és semmi bajom tőle. A háziorvos rendszeresen vérvételre küld, hogy lássa nincs-e valami baj. Szóval ha szeretnéd, szedd nyugodtan szerintem és ha valami rosszat tapasztalsz írass másikat. Nem hiszem, hogy gyermek nőgyógyászhoz kéne menned. Én sem oda mentem.
2011. aug. 23. 15:56
 4/15 anonim válasza:

Nem tudom,nálatok hogy van,mivel én Felvidéken élek,de a saját tapasztalatomat megoszthatom.

Én is 16 évesen mentem el nőgyógyászhoz,miután elvesztettem a szűzességemet. Megkértem anyukámat,hogy kísérjen el,mivel először megyek. Kicsit ki volt akadva,de végülis elkísért. (Ezt tanácsolom neked is,mivel a fogamzásgátlóhoz bizonyos helyeken kérhetnek 18 év alatt szülői beleegyezést.)

Először volt egy beszélgetésem a doktornővel,majd megcsinálta a teljes kivizsgálásomat (megvizsgált alul,törletet vett a méhnyakamból,megvizsgálta a melleim,nincs-e daganatom és csinált egy belső ultrahangot). Ritka,hogy már az első alkalommal megtörténik a teljes kivizsgálás,de nálam lgalább már az elején kiderítették,hogy méhcisztám van.

Röviden annyit,hogy én nagyon féltem az egésztől.

2011. aug. 23. 16:01
 5/15 anonim ***** válasza:
16 évesen kellett elkezdenem szedni petefészekciszta miatt, de mivel 10 éves korom óta menstruáltam, és felnőtt méretű volt a petefészkem!méhem, így nem volt gond. Felnőtthöz menj, ultrahangot fog csinálni (nekem hasit és hüvelyit is csinált), vesz rákkenetet, és elküld vérvételre. Ha mindened megfelelő, akkor felír.
2011. aug. 23. 16:18
 6/15 A kérdező kommentje:

Ha jól tudom, már vannak kis hormontartalmú fogamzásgátló tabletták is. Másik meg, hogy olvastam már olyanról is, hogy egy 14éves lánynak fogamzásgátló tablettát irtak fel, mert pattanásos, zsíros volt a haja, meg a bőre, és bejött neki. Nos nekem 3éve rendszeres mensesem van.

Köszönöm a válaszokat. :)

2011. aug. 23. 16:23
 7/15 anonim ***** válasza:
Ja még valami.Ha szűzként mész nőgyógyászhoz,akkor végbélen keresztül fog megvizsgálni.
2011. aug. 23. 17:15
 8/15 anonim ***** válasza:
26%
szedjed és ne csodálkozz,ha 25 évesen nem tudsz teherbe esni,és mindenféle bajod van,normális,nem pénzhajhász doki 18 év alatt nem ír fel,sőt utána is lebeszél róla
2011. aug. 23. 22:16
 9/15 anonim ***** válasza:

ma 22:16

Egy normális orvos nem a hivatalos kor alapján dönt. Mint említettem 16 évesen kezdtem el szedni, de ekkor már 6 éve menstruáltam, és a petefészkeim, méhem felnőtt érettségű volt már akkor (nem mellesleg ez mentett meg a petefészekciszta műtéttől), míg más lehet, hogy 18 éves, de fejletlen méhvel és petefészekkel rendelkezik. Nem kell a tablettát úgy beállítani, mintha valami méreg lenne, ami meddővé és szőrössé teszi a nőket. Nyilván nem a legegészségesebb dolog szedni, de azért túlzásba sem kell esni.

2011. aug. 23. 22:27
 10/15 anonim ***** válasza:
52%
22.27 nem tudom megszámolni hány ismerőd annak ismerőse járt tőle rosszul,de hát szedjétek a ti testetek
2011. aug. 23. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!