Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen hormonmentes fogamzásgátló termékek vannak?
Óvszert kizárnám a lehetőségek közül, ha lehet. 3 éve vagyunk együtt a párommal, eddig tabit szedtem, de le szeretnék vele állni, azért kérdeztem.
Tehát betegségektől nem kell tartanom, plusz nem is olyan kényelmes, mint anélkül.
Amikor annó én is letettem a tabit, nekem is felmerült ez a kérdés, hogy akkor hogyan tovább.
Én is kutattam, hogy mi a legmegfelelőbb módszer a fogamzásgátlásra.
A pesszárium MO-n nem elterjedt, én a pharmatextől meg ódzkodom, mert nem akarok semmi "vegyszert" a hüvelyembe nyomni, ami könnyen felboríthatja a hüvelyflórát arra érzékenyeknél és okozhat különböző gombát, vagy táptalaja lehet fertőzéseknek.
A megszakításos módszert pedig addig elvetem, amíg határozottan tudom, hogy nincs itt az ideje a gyereknek. Nem szeretnék kockáztatni.
Spirálról értelemszerűen nem is lehet szó, nem is akartam volna.
Számomra a gumi volt a legtökéletesebb megoldás.
Én nem mondom, hogy rossz a pharmatex, soha nem próbáltam.
A természetes anyagok híve vagyok, kozmetikumaimban is a natúr dolgok találhatók.
Ami a pharmatexben van, az sajnos nem az. Nem akarom, hogy kőolaj származék kerüljön a hüvelyembe, mert az bizony felborítja a hüvelyflórát, ráadásul én ezekre a szintetikus kémiai anyagokra érzékeny vagyok.
Na most a pharmatexben van belőle, így számomra egyértelmű volt a dolog, hogy azt kihagyom.
- óvszer
- pesszárium
- spermicidek
- hormonmntes spirál
- női óvszer
- elkötés
- "természetes" módszerek: megszakítás, naptármódszer, Billing-s módszer, hőmérőzés
Ha semmiképpen nem jönne jól a baba, akkor az óvszert javaslom. Ha nagyon ellene vagytok, akkor pesszárium+spermicid EGYÜTT. Esetleg megszakítás és spermicid EGYÜTT.
A felsoroltakon kívül más lehetőség nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!