Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szükséges fogamzásgátlo tablettát szedni? Mert én még nem szedtem, anyum is ellenzi. Ja és még szüz vagyok
háth a rendszertelen mentsruácio az jellemzö rám..pl vagy hamarabb jön meg 2-3 nappal,vagy késöbb 2-4 nappal
nem jön meg rendszeresen..
ez azt jelenti hogy kéne szedjek?
Szia,
gondolom, tizenéves vagy. A menstruációd egyáltalán nem rendszertelen, ugyanis 28-35 nap között bármikor megjöhet. És mivel neked még fejlődik a szervezeted, ezért nem állt még be a rendszer. Ez a néhány nap eltérés nem rendszertelenség. Fogamzásgátlót pedig csak akkor szedjél, ha nemi életet élsz. Bőrproblémákra ott van a sok sörélesztő tabletta, biotin, H-vitamin, NEM a fogamzásgátló.
Az elején (amíg nincs stabil kapcsolatod) inkább a gumit, pesszáriumot, hüvelykúpot javasolnám. Mert a gumi a fertőzésektől is megvéd. Én csak akkor kezdeném el szedni, ha már tényleg stabil a kapcsolatom, megbízom a páromban, hogy nem csal meg stb. De úgy látom, édesanyáddal ezt meg tudod beszélni, ha a fogamzásgátlóról is beszélgettetek.
Az utolsóhoz még annyit hozzáfűznék, hogy a gumi a legbiztonságosabb (pláne megszakítással kombinálva) egy nem rendszeres nemi életet élő számára...Minden más módszerrel nagyobb a teherbe esés kockázata. Jó, ha ezt is tudod. Ezt azért nézd át, mielőtt fogamzásgátló módszert választanál...
köszi a válaszokat:)
háth nemsoká 17 leszek,és majdnem 8 honapja van kapcsolatom :)
én olyasmiket hallottam hogy ha netalán rendszeres fogamzásgatlot szedsz és kihagyod 1 nap,akkor teherbe is eshetsz..és láttam már olyat hogy olyan gyereke született aki beteg volt..meghizást,lefogyás is lehet..
ez mind igaz?
Én személy szerint nem várnám el a barátnőmtől, hogy tabit szedjen. Persze, ha két ember már hosszú ideje együtt van, akkor előbb utóbb szóba jön, de én nem ragaszkodom hozzá, mert sokszor hallottam, hogy májfoltos lehet tőle az ember.
Szűz vagy, minek a tabletta? Szerintem amíg nem leszel valakivel nagyon tartósan együtt, ami azt jelenti, hogy hetente többször is szexeltek, addig felesleges.
"ha netalán rendszeres fogamzásgatlot szedsz és kihagyod 1 nap,akkor teherbe is eshetsz..és láttam már olyat hogy olyan gyereke született aki beteg volt..meghizást,lefogyás is lehet..
ez mind igaz?"
Igen, ez mind igaz. Ezekre mindre oda kell figyelni.
Van olyan mellékhatása is, hogy a melled is megnőhet tőle (ami gondolom nem baj - de ugyanúgy feszülni fog, mint amikor nőtt).
Ha viszont kihagysz egy szemet (vagy kijön belőled, ilyesmi) azt azért lehet pótolni, vagy másképp védekezni a ciklus végéig. Orvossal ezt mind meg lehet beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!