Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
FONTOS! Azália fogamzásgátlóról lenne szó, és a barátnőmről. Bővebben lent. (? )
-Az elején leszögezném: én is lány vagyok és a barátnőm miatt szeretnék érdeklődni, akivel nem vagyunk leszbikusok.-
Nos: Féléve szed azália tablettát, még soha nem szült, nem szoptatott soha. Azért ezt írta fel neki az orvos, mert nagy a trombózisra való hajlandóság a családjában, anyai és apai ágon is. 2 hete nem jelentkezett a vérzése, csak az azáliával védekeznek, de a párja nem benne megy el. (Természetesen tudják, hogy az előváladéktól is terhes lehet.) Szóval 2 hete nem jött meg neki, fáj a melle, szédül, fáj a hasa, és a mellén fehér kis pöttyök vannak.
Szerintetek terhes lett az azália mellett? Mennyi esély van rá?
Az ilyen tabletták jóval megbízhatatlanabbak, mint a kombinált készítmények. Azért is adják szoptatáskor, mert akkor általában alapból nem igen van peteérés, és a kettő együtt már egész hatásos. D van, aki még szoptatás és ilyen tabi mellett is teherbe esik.
Őszintén megmondom, nem csodálkoznék túl nagyot rajta, ha terhes lenne.
De a ha már két hete nem jött meg, akkor igazán csinálhatna egy tesztet. Nem tudom, hogy ez pl. miért nem jutott eszébe? Gyakorlatilag már bármelyik kimutatja.
Még vmi: Ilyen hajlammal én a helyében semmilyen hormonális készítményt nem szednék. Persze, kisebb az esély emellett a tabletta mellett, mint kombinált mellett, de ez is hajlamosít rá, csak kevésbé.
Persze ez az ő dolga, csak elmondtam a véleményem.
Úgy tudom holnap vesz tesztet.
Én meg rettentően kíváncsi vagyok, hogy holnap mivel hív fel... Ezért is kérdeztem, hogy kb mire számítsak. Meg hát érdekel is az eset alapból. :) Kíváncsi vagyok
Az Azalia a szájon át alkalmazható női nemi hormonok egyik fajtáját, a dezogesztrelt (progesztogén) kis mennyiségét tartalmazza. Ezért az Azaliát csak progesztogént tartalmazó tablettának mini-pillnek nevezik.
A kombinált tablettákkal szemben a mini-pillek nem tartalmaznak ösztrogén hormont a progesztogén mellett. A legtöbb mini-pill elsősorban a hímivarsejteknek a méhbe jutását gátolja; de szemben a kombinált tablettákkal, nem minden esetben gátolja meg a petesejt érését.
Tehát nagyobb eséllyel lehet terhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!