Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ha 2 tablettának ugyanaz a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha 2 tablettának ugyanaz a hatóanyaga, akkor a mellékhatások is ugyanazok lehetnek?

Figyelt kérdés
Sensonette 20-at szedtem, elmentem dokihoz, hogy váltani szeretnék (libidó csökkenése miatt). Erre Gestomix 20-at írt. A neten azt olvastam, ugyanaz szinte a kettő, a gyártó cég más csak. Akkor viszont nem igazán értem, miért ezt írta fel.
2011. júl. 27. 13:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Orvostudakozón kérdezd meg. Vagy Hamvas Ferencnek tedd fel a kérdést, vagy ha részletesebb választ szeretnél, akkor van egy nőgyógyász nő, annak. Ők nekem abszolút megbízhatónak tűnnek.

A másik pasi válaszai nekem kicsit furcsák.

2011. júl. 28. 09:36
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megkérdeztem. Végülis ez a biztos, várom a választ. :)
2011. júl. 28. 09:57
 13/15 napietus ***** válasza:
lehet, hogy a mellékhatásokat Nálad nem maga a hatóanyag, hanem a segédanyagok (kötőanyag, állományjavító, színezék stb.) okozzák, és ezek a két gyógyszerben különbözőek.
2011. júl. 29. 12:39
 14/15 anonim ***** válasza:

Igen a dokinak igaza van. Nem csupáncsak a hatoanyag határozza meg egy készitmény hatásoss'agaát hanem valóban a mellékanyagok is. Ezek szintetikus termékek amiket kémiai reakciók során állitanak elö. Lehetetlen teljesen megtisztitani egy egy hatoányagot a melléktermékektöl. Legismertebb eset erre a hires Contergám botrány valamikor a 60-as évekböl amikor a melléktermék (a a hatonyag mellett) torszülött ygerekeket "produkált".

A melléktermékek mellett van formulázásbeli különbségek is. Egyik formulázás mellett ennyi meg ennyi hormon szivodik fel az adott gyomorban, a masik mellett meg más mennyiség plusz a felszivodás sebessége is változhat.

Valoban bevett orvosi praxis az, hogy ugyan azon hatoanyagok mellett mas mas formulat irnak fel és akarmiylen meglepö is az eredmény különbözö lehet. Amennyiben nálad a libidocsökkenést valóban a melléktermék okozza, akkor ezt meg fogod érezni. Ha maga a hormon akkor valoszinüleg jobb lesz más védekezésmodot talalni.

2011. júl. 29. 13:14
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen válaszod! Szerintem nem kezdem el azonnal a használatát, hanem tartok 1-2 gyógyszermentes hónapot, és utána akkor biztosan észre fogom venni, hogyan reagál rá a szervezetem. :)
2011. júl. 29. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!