Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló+ antibiotikum?
Figyelt kérdés
2 éve szedek Cypromix fogamzásgátló tablettát.7-én kezdtem meg ezt a hónapot, viszont betegség miatt antibiotikumot(Maripen extra) kellett szednem 6-ától 9-10-ig. Befolyásolta annyira az antibiotikum a fogamzásgátlómat,hogy még mindig nem vagyok védett?2011. júl. 25. 10:05
1/12 anonim válasza:
Nekem az antib. meghozta a havimat, az sem volt kellemes... Szerintem még egy hétig mindenképp használjatok gumit is a tabi mellett, nehogy baleset legyen.
2/12 A kérdező kommentje:
azért kérdeztem meg mert belemerültünk a dolgokba és akkor jutott eszembe:S érdemes vennem ma egy 72órásat?
2011. júl. 25. 10:19
3/12 anonim válasza:
Az antibiotikum üti a fogamzásgátlót,így nem vagy védett.
4/12 anonim válasza:
Melyik állat írja fel neked a cypromixet két éve folyamatosan? Ez olyan hormonbomba, mint a diane, 6 hónapnál tovább nem szabad szedni...
Amúgy az antibiotikum csökkenti a fogamzásgátló hatását, miután abbahagytad az antibiotikumot + 1 hétig mellé kell védekezni.
5/12 A kérdező kommentje:
biztos,hogy csak 1 hétig kell utána? mert ha 10-én hagytam abba és +1 hét az 17-e és ez az eset 23-án történt akkor nem kell 72 órásért rohangálnom?
Egyébként kedden megyek nőgyógyászhoz és iratok fel valami mást mert én is tudom,hogy ezt elvileg nem szabad szedni. de a doki azt mondta,hogy lehet nyugodtan:S de újból rá fogok kérdezni és köszönöm a válaszokat
2011. júl. 25. 10:48
6/12 anonim válasza:
Amikor én is szedtem antibiotikumot, egy hónapig utána máshogy is kellett védekezni, mert a tabletta nem véd egy ideig.
7/12 anonim válasza:
Fogamzásgátló mellé nem írnak fel 72 órást (legalábbis olyan oki, akit minimálisan is érdekel az egészséged és hogy valaha képes legyél gyereket szülni, az nem fog felírni)...
8/12 A kérdező kommentje:
most 1 hónap vagy 1 hét?
2011. júl. 25. 12:55
9/12 anonim válasza:
egy hónap a biztos. Szerintem ebben nem érdemes kockáztatni.
10/12 retinol válasza:
Az antibiotikum betegtájékoztatóján rajt kellene lennie (nyilván ez attól is függ milyen hatóanyagú és mekkora dózisú). A legegyszerűbb azonban az, hogy lemasírozol a patikába és megkérdezel egy gyógyszerészt, aki ténylegesen ért is hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!