Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyivel előtte kellene dokihoz mennem?
A barátommal eljutottunk odáig,hogy mindketten nagyon szeretnénk a szexet,de mivel biztosra szeretnék menni,ezért szeretnék fogamzásgátlót íratni.(:
De mennyivel az együttlét előtt kellene elmennem a dokihoz?
Mert gondolom a tabletta szedését már előtte el kell kezdeni..(:
Anyukám azt mondta elkísér ha gondolom,de semmiféle vizsgálat nem lesz..de én azt hallottam,hogy rákszűrés meg ilyesfajta dolgok lesznek..ettől parázom.:(
Le tudnátok írni hogyan is zajlik ez? (:
Előre is köszi!!
kb. akkor irasd fel mielött megjönne a mensid, mert az első napján kell bevenned
Először is tablettafelírás és szedés előtt el kell menned rákszűrésre. Egyáltalán nem fájdalmas, inkább kicsit kellemetlen. Mintát vesznek a méhnyak hámsejtjeiből, hogy megállapítsák nem tartalmaz-e rákos sejteket. Az orvos később manuálisan (kézzel) is megvizsgál, felméri a méh és a petefészkek helyzetét, majd ultrahanggal is megnézi azokat, és a méhnyálkahártya vastagságát.
Vérvételre is elküldhet, ugyanis örökletes tényezők miatt előfordulhat véralvadási zavar, vagy trombózisra való hajlam, ami miatt ellenjavallt a tablettaszedés.
A fiatal lányoknak általában alacsony dózisú tablettát írnak fel(Lindynette,Yasminelle,Yadine,Milligest stb.)
A gyógyszer tudomásom szerint 15 nap után képes elnyomni teljes mértékben a peteérést, tehát 15 nap szedés után biztonságos. :)
Egy szülésznő hallgató. :) Ha van még kérdésed nyugodtan írd meg.
Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat!!(:
A probléma az,hogy nekem most van meg a mensim,így mondjuk ha jövőhéten elmegyek a dokihoz,elvégzi a szükséges vizsgálatokat , akkor utána az orvos megmondja mikortól szedhetem?(:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!