Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Megváltoztattam a menstruációm...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megváltoztattam a menstruációm ideét 2 tablettával többet vettem be többi lent?

Figyelt kérdés
mult hét elött hét vasárnap hagytam abba mindig. de nyaralni voltunk és vízba is beszerettem volna menni és anyukám mondta hogy akkor szedjem 2 nappal tovább. szóval multhét keddig szedtem. eredetileg szerdán jött volna meg. de a tovább szedés miatt pénteken vagy szombaton kellett volna. a tájékoztatóban az van h pecsételős vérzés lehet. Az megvolt. ma kell bevennem megint. de attól hogy nem jött meg rendesen. van valami baj? élhetek nemi életet attól?
2011. júl. 6. 16:36
 1/9 anonim ***** válasza:

Pecsételő vérzés akkor lett volna, ha nem 2 db-ot veszel be pluszba, hanem egész levelet. Meg kellett volna jönnie, mert a szervezet nem tudja, hogy 19, 21 vagy 23 tablettát vettél-e be, megvonásos vérzés van, amikor megvonod a hormont, tehát igen, pénteken kellett volna megjönnie.

Ezt a pecsételő vérzés nem váltja ki.

Mindenképpen csinálj egy terhességi tesztet. Ha negatív, akkor vedd be este a tablettát. Élhetsz nemi életet, védett leszel. Viszont ha a következő menstruáció sem jön meg, vagy a tabiszedés közben elkezdesz vérezni, akkor azonnal fordulj orvoshoz.

Nem a +2 tabletta miatt van, emiatt ne aggódj, az nem számít. Véletlen egybeesés, de ha később sem jön meg, akkor az probléma, mert nem jó a tabletta.

2011. júl. 6. 16:51
 2/9 A kérdező kommentje:
Terhes is lehetek? Kiegészítésként anyit, nem tudom számít e. 7 hónapja szedem percre pontosan. eddig mindig megjött. barátom nem ment el bennem. Viszont arra is gondoltam h a strandon elkaphattam e valamit? csúszdán vagy vízbe és h ez befolyásolná-e? pl ha gombás lennék mert mikor hazajöttünk égett és viszketett. hányingerem nincs, a hasam megy. multkor azthiszem tegnap előtt cigiztem és attól volt hányingerem de ez nemhiszem h azt jelentené. így valamit még tudsz mondani?
2011. júl. 6. 16:57
 3/9 anonim ***** válasza:
Elkapni elkaphattál valamit, de nem tudom ez okozhatja e a galibát. 7 hónap alatt pedig elég stabil védettség alakul ki, nem hiszem, hogy terhes lennél, de szerintem eléggé bezavartad a dolgot most. Olvastam, hogy van h kimarad menstruáció, annál is előfordul ilyen aki nem szed tablettát, de szerintem erről orvossal kéne tárgyalnod. Én november óta szedem amúgy, nekem eddig csak olyan furcsaság volt h csütörtök helyett átcsúszott péntekre a menszesz.
2011. júl. 7. 13:28
 4/9 A kérdező kommentje:
hm, énis kétlem h azlennék. Jólvan szerintem a nap folyamán felkeresem az orvost :) köszönöm a válaszod :)
2011. júl. 7. 14:23
 5/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok, nem a második 77%, azt nem én írtam.

De egyébként igaza van, a kettő nem függ össze, elkaphattál valamit, de nem azért nem jött meg.

Terhes sajnos lehetsz, bár kicsi a valószínűsége, de sajnos tabi mellett is előfordulhat. Ha netán ez lenne, nem a +2 darab miatt lenne, hanem peched volt. De mondom, ennek nagyon kicsi az esélye, nagyobb annak, hogy eddig jó volt a tabi, de most már valahogy nem jó a hormontartalma. Akkor kapsz másikat. A tesztet azért írtam, hogy a biztonság kedvéért csinálj egyet, mert terhességre nem lehet fogamzásgátlót szedni, károsíthatja a magzatot.

2011. júl. 7. 15:15
 6/9 anonim ***** válasza:

*Olvastam, hogy van h kimarad menstruáció, annál is előfordul ilyen aki nem szed tablettát, de szerintem erről orvossal kéne tárgyalnod.

Igen, előfordulhat, hogy kimarad a menstruáció, ha NEM szedsz tabit, és ha ez ritka, akkor nem kóros.

Viszont: hiába beszélünk tabiszedéskor (tévesen!!!) menstruációról, azt tulajdonképpen nem menstruáció, hanem megvonásos vérzés (megvonod a hormont, a tablettát), és az egész egy mesterséges ciklus. Tehát nem hasonlítható össze a tabletta nélküli állapottal, amikor az egy természetes folyat, itt viszont mesterséges - és ha nem jön meg, akkor az azt jelenti, hogy a mesterséges folyamatba hiba csúszott. Nem tragédia, de nem szabad annyiban hagyni.

Az én tabim papírja azt írja, hogy ha a terhesség kizárt (teszt!), akkor nem baj, ha egyszer kimarad, de ha másodszor is, akkor orvoshoz kell fordulni. Nem tudom, ti mit szedtek, nyilván arra vonatkozóan is le van írva.

2011. júl. 7. 15:19
 7/9 A kérdező kommentje:
Dienelle a fogamzásgátló neve. Tényleg nem vettem észre magamon semmi terhességre utaló nyomot a teszt tudtommal csak a 3. hét vagy 2. hét után mutatja ki szal ahoz még korán lenne. Babát viszont még nem szeretnék. ha köv hónapban sem jön meg tabi váltás ajánlott?
2011. júl. 7. 18:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Első újra. Én is Dienillét szedek. Nekem nem volt problémám, és lehet 1-2 napot csalni vele, szóval nem tuti nem csináltál bajt. Váltani NEM a terhesség miatt kell, hanem mert ha nem jön meg (és nem vagy terhes), nem jó a tabi hormontartalma. A menzesz kimaradása tünet, az igazi problémák belül zajlanak.

A legtöbb teszt 2 hét után már jó eredményt mutat, de vannak gyorsabbak is, viszont azok nem mindig megbízhatóak. A terhességnek az első hetekben nincsenek tünetei, nem nő a hasad, nincs hányingered stb. Azért kell a teszt, hogy ne szedd rá a gyógyszert, mert az nagyon nem jó.

A terhesség veszélye nem minimális, és nem a tabletták száma miatt áll fenn, hanem mert a fogamzásgátlók sem 100%-osak. Ha jól szedik, 99,9%-osak. Ha kihányod vagy hawsmenésed van, akkor a biztonság csökken.

2011. júl. 7. 21:16
 9/9 A kérdező kommentje:
hasmenésem volt, de azalatt nem szedtem mert gyógyszerszünet volt. tegnap óta már nincs hasmenésem. és tegnap vettem be újra. igen tudom h 99% os. de igazat megvallva nemment el barátom bennem és mindig pontosan vettem be. :)
2011. júl. 7. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!