Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló+Nolicin antibotikum. Ugye nem lehet gond?
Figyelt kérdés
Felfázásra írta fel az orvos, a gyógyszer hatóanyaga: norfloxacin. Megkérdeztem a dokit, és egyértelműen azt mondta, hogy nem befolyásolja a Yasminelle hatását, ezért nem is alkalmaztunk kiegészítő védekezést. A betegtájékoztatóban sem volt feltüntetve, hogy csökkentené a védelmet, viszont 1-2 netes orvos szerint kiüti a tabletta hatását=/ Persze ezt csak utólag olvastam el, nem nagyon foglalkoztam a dologgal, mivel bíztam az orvosom szavában.A fog.gátló és az antibiotikum bevétele között mindig eltelt 4-5 óra, de legrosszabb esetben is 2-3. 19/L2011. júl. 3. 16:50
1/5 anonim válasza:
Én nem vagyok orvos,de az összes fogamzásgátló betegtájékoztatóján rajta van,hogy az antibiotikum befolyásolhatja és kiegészítő védekezés szükséges.Nekem eddig az összes nődoki ezt mondta és a háziorvosom is.Meg a neten is ez van.Ezek szerint ez az egy kivétel lenne?Ha nem jön meg a menzeszed,akkor csinálj egy tesztet.
2/5 anonim válasza:
Jobban mondva amiket eddig én szedtem,az összesen rajta volt.
3/5 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy BIZONYOS típusú antibiotikumok befolyásolják, pl. a penicillin származékok biztosan. És elvileg, amit én szedtem/szedek, az nem tartozik hatáscsökkentő kategóriába..nyomatékosan rákérdeztem az orvosnál, és elég magabiztosan rávágta. Nagyon remélem, hogy nem lesz gond.
2011. júl. 3. 17:08
4/5 anonim válasza:
Akkor lehet, hogy nem... nekem a háziorvosom azt mondta, hogy még nem találtak fel se olyan fogamzásgátlót, se olyan antibiotikumot, aminél ez ne lenne gond... mert az antibiotikum hatására több gyógyszerbontó enzim lesz a májban úgymond...
5/5 A kérdező kommentje:
Nah, most olvastam, hogy ez a gyógyszer a kinolonok csoportjába tartozik, ami nem lép kölcsönhatásba a tablettával, úgyhogy kezdek megnyugodni..
2011. júl. 3. 17:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!