Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogy van ez 7 szünetmentes nap?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mirrianna kérdése:

Hogy van ez 7 szünetmentes nap?

Figyelt kérdés
Ugye ha 12 óránál tovább nem veszem be a gyógyszert már lehetséges a terhesség viszont a 7 szünetmentes napon is védve vagyok? mondjuk az 5. napon mikor elvileg teljesen kiürült a szervezetemből akkor hogyan véd??
2011. júl. 1. 09:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Bonyolult biológiai folyamatok játszanak közre :) De minden orvos azt mondja, hogy véd a szünetben.
2011. júl. 1. 09:54
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

ez azzal van összefüggésbe, hogy a szervezeted szereti a ciklusosságot. ahhoz van hozzászokva a fogamzásgátló által, hogy 21 napig kissé megnöveli a méhnyálkahártyádat, aztán utána az 1 hétben leveti magáról azt. alapból egy hasonló folyamat a természetes --> 3-4 hétig nyálkahártya érlelés, majd nyálkahártya levetés. csak a foggátló miatt kimarad a peteérés lépése. normális esetben, foggátló nélkül, a vérzéskor nem történik peteérés (biológiában nem nagyon van 100%...). így aztán normál esetben akkor sem, hogyha foggátlót szedsz. a szervezet örül, hogy vége a hormonhatásnak a szünetben, teheti a dolgát. (ekkor ha érne is meg pete, a gyengén fejlett nyálkahártya miatt képtelen lenne beágyazódni.) ha ez megszakad, pl véletlen kihagysz egy szemet, a ciklus közepén, akkor felborul a kiszámított hormon adag, megindulhatnak érési folyamatok, amik eddig gátoltak voltak, mert normál esetben, ha nem szednél gyógyszert, azoknak szépen le kéne zajlaniuk.

ennél jobban nem tudom elmondani, főleg, hogy igazából a gyógyszerészek, tudósok sem ismerik a pontos hatásmechanizmust. legalábbis 1-2 éve még így volt, azóta nem tudom, kiderítették-e már.

2011. júl. 1. 10:07
 3/4 A kérdező kommentje:
Huuh köszi szépen csak kicsit még ebben a részében nem bíztam most szedek először és ma fog elfogyni és egy kicsit aggódtam hogy a következő 1 hétben megnő az esély rá hoyg többen legyünk amit meg persze nem szeretnénk...:)De nagyon haszos volt a leírásod köszi:)
2011. júl. 1. 13:06
 4/4 anonim ***** válasza:

A másik ok pedig az, hogy elég sok idő kell, hogy kiürüljön a szer a szervezetedből. Sokaknak hónapokig várni kell, hogy teherbe essenek. Egy hét alatt amikor megjön a menszesz (mármint az elvonási tünet) eleve nem vagy termékeny.

Ha kihagysz egy szemet akkor se kell bepánikolni, mert nem mindedj ebben az se, hogy melyik héten felejted el. 1. hét be kell pótolni a kimaradt adagot és kiegészítőzni 2. héten, csak pótolni kell nem kell kiegészítő 3. héten pótlás és kiegészítő. Ha pótolva van a kihagyott adag nincs baj. Persze ha ez többször előfordul, hát nem érdemes feledékenynek lenni :)

2011. júl. 1. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!