Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Baj lehet ha nem folyamatosan...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

KlauraI kérdése:

Baj lehet ha nem folyamatosan szedem a fogamzásgátlot?

Figyelt kérdés
A yazmin fogamzásgátlot szedem több mint 1 éve de nem folytonosan, 1 vagy 2 honapot szedem és 2 vagy 3 honapot nem szedem. Eddig semmi melekhatást nem vettem észre.
2011. júl. 1. 07:39
 1/8 Smartguy86 ***** válasza:

Nem hiszem, hogy van rossz hatása így rövidtávon, de a hormonháztartásodat ilyen gyakran változtatni akkor sem egészséges. Amúgy meg a védettségre mindig figyelned kell így, és ha abba hagytad, akkor ki kell bírni 2 hetet, vagy akár 1 hónapot, mielőtt gumi nélkül szeretkezhetsz bárkivel...

Szerintem fura ötlet! Miért szeded így egyáltalán?

2011. júl. 1. 07:48
 2/8 A kérdező kommentje:
A barátom külföldön dolgozik és akkor szedem mikor ithon van, mikor nincs ithon nem szedem. Ezért van hogy pár honapot szedem és pár honapot nem. Jobb lenne ha betartanék egy bizonyos szabályt, mondjuk 3 honapot szedem és ugyanennyit szunetelek? Vagy lenne valakinek jobb ötlete?
2011. júl. 1. 09:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Most ha dolgozik akkor nem szeded és mielőtt jön előtte 1 hónappal elkezdett szedni? :D Mert újra ki kell alakulni a védettségnek. Szerintem felrúgod az egész hormonrendszeredet.
2011. júl. 1. 10:36
 4/8 anonim ***** válasza:
Teljesen szétcseszed a hormonháztartásod. Meg nem is értem, mindig egy hónappal vagy legalább 3 héttel a barátod visszajövetele előtt elkezded megint, hogy védjen (tehát értelme legyen a szedésének...)? Így nagyobb kárt teszel a szervezetedben, mintha folyamatosan szednéd mondjuk 3-4 évig.
2011. júl. 1. 10:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Teljesen tönkreteszed a hormonháztartásodat. Lehet, hogy eddig nem volt emiatt problémád, de előbb-utóbb lesz.

Ja és egy kis kötözködés. Amit te szedsz az Yasminelle, nem yasmin....

2011. júl. 2. 00:27
 6/8 A kérdező kommentje:
Mennyi ideig szabad folyamatosan szedni egy fogamzásgátlot és mennyi szünetet kell tartani, meg tudná valaki mondani nekem? (Romániában Yazmin van.)
2011. júl. 2. 12:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Mindegyik doki mást mond, valaki szerint 3-4 év után kell egy fél év szünet. Valaki szerint ma már felesleges. Az a fő, hogy ha abbahagyod, akkor ne ilyen pár hónapos szünet legyen, hanem minimum 3-6 hónap.
2011. júl. 2. 12:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy segitetek!
2011. júl. 3. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!