Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi idő után használ a fogamzásgátló tabletta?
29 éves vagyok, életemben először szedek 17 napja Lindynette 75/20 fogamzásgátló tablettát, mikortól lehet élesben szexelni, mikortól véd? Én a tájékoztatón nem tudok elmenni.
2.Kérdésem: 4-5 napja barna folyásom van, ez normális? (mellékhatás?)

Tájékoztató elvesz, elolvas. Ha picik a betűk, odaadod a kedves férifembernek, aki miatt szeded :)
Minden ilyen bele van írva.

"Első alkalommal történő szedés
Várjon a menstruációs ciklus kezdetéig, addig ajánlatos más fogamzásgátló módszer használata (óvszer, pesszárium, spermicid)! Az első tablettát a menstruációs vérzés első napján kell bevenni.
Megengedett a 2-5. napon való szedéskezdet is, ez esetben a fogamzásgátló szedésének első hét napján nem hormonális kiegészítő fogamzásgátlás (óvszer, pesszárium, spermicid) alkalmazása javasolt."
Akkor ez mi, ha nincs benne? :D
Köszi szépen! Rendes vagy! Ez mindjárt egy normális válasz, nem olyan mint az előtted szóló. Egyébként az nincs benne a tájékoztatóban, hogy mikortól véd, azért kérdeztem meg itt, mert a doki se mondta én meg idegességemben v. zavaromban elfelejtettem megkérdezni.
Akkor szerinted forduljak orvoshoz vele?

20/L
1 éve szedek fogamzásgátlót, Mercilonnal kezdtem, a betegtájékoztatójában az volt, hogy az első naptól véd, ahogy elkezdem szedni. Nem mertünk kockáztatni, így megvártuk míg elfogy az első levél. A barna folyás és egyéb-más érdekesség az első 3 hónapban normálisnak számít, ha utána lesznek még gondjaid, akkor menj dokihoz.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!