Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mennyi idő után használ a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi idő után használ a fogamzásgátló tabletta?

Figyelt kérdés

29 éves vagyok, életemben először szedek 17 napja Lindynette 75/20 fogamzásgátló tablettát, mikortól lehet élesben szexelni, mikortól véd? Én a tájékoztatón nem tudok elmenni.

2.Kérdésem: 4-5 napja barna folyásom van, ez normális? (mellékhatás?)

2011. jún. 26. 14:53
 1/9 anonim ***** válasza:
26%

Tájékoztató elvesz, elolvas. Ha picik a betűk, odaadod a kedves férifembernek, aki miatt szeded :)

Minden ilyen bele van írva.

2011. jún. 26. 14:56
 2/9 anonim ***** válasza:
52%
Amúgyis te fogalmaztál úgy, hogy nem tudsz elmenni a betegtájékoztatón :D:D:D:D
2011. jún. 26. 15:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Az nincs benne a tájékoztatóban, hogy mikortól véd. Azt nekem is a doki mondta csak, hogy az első levél még nem biztosít védelmet, a második csomag megkezdésétől szabad csak kiegészítő védekezés nélkül szeretkezni. Az első hónapban nekem is volt barna folyásom mindkétszer (amikor legelőször szedtem, meg amikor egy év kihagyás után újra elkezdtem), az orvos mondta is, hogy ez lehetséges mellékhatás, vagyis inkább hatás, mert elvékonyodik a méhnyálkahártya, és annak távozni kell. Nekem végig megvolt ez a folyás az 1. hónapban, de miután elmúlt az első tablettaszedés közbeni menszeszem, teljesen megszűnt a folyás is.
2011. jún. 26. 15:09
 4/9 anonim ***** válasza:
76%

"Első alkalommal történő szedés

Várjon a menstruációs ciklus kezdetéig, addig ajánlatos más fogamzásgátló módszer használata (óvszer, pesszárium, spermicid)! Az első tablettát a menstruációs vérzés első napján kell bevenni.

Megengedett a 2-5. napon való szedéskezdet is, ez esetben a fogamzásgátló szedésének első hét napján nem hormonális kiegészítő fogamzásgátlás (óvszer, pesszárium, spermicid) alkalmazása javasolt."

Akkor ez mi, ha nincs benne? :D

2011. jún. 26. 15:11
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi szépen! Rendes vagy! Ez mindjárt egy normális válasz, nem olyan mint az előtted szóló. Egyébként az nincs benne a tájékoztatóban, hogy mikortól véd, azért kérdeztem meg itt, mert a doki se mondta én meg idegességemben v. zavaromban elfelejtettem megkérdezni.

Akkor szerinted forduljak orvoshoz vele?

2011. jún. 26. 15:13
 6/9 anonim ***** válasza:
52%
Az előbb másoltam ki a tájékoztatóból hogy mikortól véd :D
2011. jún. 26. 15:15
 7/9 anonim válasza:

20/L

1 éve szedek fogamzásgátlót, Mercilonnal kezdtem, a betegtájékoztatójában az volt, hogy az első naptól véd, ahogy elkezdem szedni. Nem mertünk kockáztatni, így megvártuk míg elfogy az első levél. A barna folyás és egyéb-más érdekesség az első 3 hónapban normálisnak számít, ha utána lesznek még gondjaid, akkor menj dokihoz.

2011. jún. 26. 20:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Jó, ezek szerint a tiedben benne van, hogy mikortól véd. Ettől függetlenül nekem a doki mondta, hogy tapasztalatok szerint az első hónapban még érdemes kiegészítő védekezést alkalmazni. És jobb biztosra menni, inkább még pár csomag óvszer mint egy gyerek... mondjuk nekem a barna folyás miatt eleve jobbnak tűnt óvszerrel. 15:09es voltam.
2011. jún. 26. 20:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Tudod internet, Onnan szedtem, fent van minden gyógyszernek a tájékoztatója.
2011. jún. 26. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!