Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elfelejtettem az utolsó előtti tablettát bevenni, mit csináljak?
Te nem kaptál betegtájékoztatót a gyógyszerhez?
A harmadik héten felejtett el bevenni egy tablettát
A következő lehetőségek közül választhat:
- Vegye be az elfelejtett tablettát, amilyen hamar eszébe jut, még ha ez azt is jelenti, hogy egyszerre két tablettát kell bevennie. Szedje tovább a tablettákat a szokásos időben. A tablettamentes időszak helyett folytassa tovább a következő csomag szedésével.
Valószínűleg menstruációs vérzése (megvonásos vérzése) lesz a második csomag beszedését követően, de jelentkezhet pecsételés vagy áttöréses vérzés is a második csomag szedése alatt.
2. Abba is hagyhatja a csomag szedését, és folytathatja a 7 napos tablettamentes periódussal (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el a tablettát). Ha az Ön fix kezdőnapján akarja a következő csomag szedését elkezdeni, 7 napnál rövidebb tablettamentes szünetet tartson.
Ha a két javaslat valamelyikét követi, terhességgel szemben védett marad.
Akkor elmondom magyarul: elfelejtetted bevenni az utolsó előtti tablettát. Így az utolsót sem kell bevenned, meg fog jönni (2 nappal korábban a szokásosnál), és védett maradsz. 7 nap szünet (tegnap-ma-csüt-péntek-szo-vas-hétfő) után, tehát jövő kedden, elkezded az új levelet, és védett vagy.
Ha beveszed a mait, ahogy a második javasolta, nem leszel védett. Ez nem "szerintem" kérdése, egyértelműen le van írva abban a nyomorék betegtájékoztatóban, hogy mit kell tenni. Be is másoltam, nem értem, mit nem értesz rajta. De őszintén szólva a második válaszolót sem értem.
2. pont:
- Abba is hagyhatja a csomag szedését, és folytathatja a 7 napos tablettamentes periódussal
- terhességgel szemben védett marad.
Itt van világosan.
Ha így csinálod, nem kell kieg. védekezés.
A szervezeted nem tudja, hogy 19-20-21-22 tablettát vettél-e be. Ez egy mesterséges ciklus, és megvonásos vérzés van. Akkor, amikor "megvonják" a hormont. Vagyis ha 2 nappal korábban vonod meg, akkor 2 nappal korábban.
Természetesen félidőben nem lehet abbahagyni a levelet, de 1-2 db nem számít. Rendszeresen variálni (több vagy kevesebb darabot bevenni) nem ajánlott, de ha elfelejted egyszer, nem lesz semmi bajod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!