Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Abba hagytam a fogamzásgátló tablettát 3 év után, milyen mellékhatásokra számíthatok?
Az első időszakban lehet pattanásosodás, ha egyébként hajlamos vagy rá, előfordul rendszertelen vérzés, de más szerintem nem nagyon. Általában néhány hónap alatt visszaáll a régi rend. A görcsöt nem egészen értem, mitől van, hiszen attól, hogy abbahagytad, most vagy a "gyógyszerszünetben", a tested nem tudja, hogy nem kezdesz majd új levelet a 8. napon, szóval nem vagyok biztos benne, hogy ez a gyógyszer abbahagyása miatt van, lehet, hogy érdemes lenne nődokit megkérdezni, akár egy internetes dokit, ha nem akarsz rendelőbe menni rögtön.
Igazából ami megbízható védekezés az a gyógyszer, a gyűrű, a spirál és az óvszer. Gondolom nem szültél még, ezért a spirál kiesik, a gyógyszer megintcsak, meg kéne kérdezni a dokit, hogy a gyűrű mehet-e nálad, nem terheli úgy a májat, mint a gyógyszer. Hallottam már olyat, hogy májprobélma miatt gyógyszerről gyűrűre váltott valaki, persze ez függ a májgond jellegétől, mértékétől.
Azok a módszerek, amit ezeken kívül vannak (spermicidek: kúp, krém, stb., pesszárium, megszakítás) nem jelentenek megnyugtató védelmet, csak akkor alkalmazhatóak, ha úgymond nem gond, ha jön a baba.
26/N
én pár hét alatt felszedtem jó 10 kilót, rendesen kipattogzott a bőröm az arcomon és a hátamon és igen, én is nagyon görcsöltem egy-két hónapig
2 év után álltam le, de nem volt komolyabb indoka
30N
elötte eléggé pattanásos volt az arcom. imádkozom, hogy ne jöjjön elö inkább jöjjön meg redszertelenül pár hónapig mint hogy pattanások újra:D
20 éves vagyok és még késöbb akarunk babát:) csütörtökön rendel a dokim akkor megyek megbeszélni a továbbiakban a védekezést! Nagy remélem, hogy engedi a gyűrűt, mert az nagyon jó lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!