Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mikor vegyem be az első szem...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor vegyem be az első szem fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés

Egy olyan gyógyszert szedek, amitől a 10. napon meg fog jönni a menstruációm. A fogamzásgátlót a menzesz első napján kell bevenni?

Nektek mi a véleményetek a Symicia nevű fog. gátlóról?

Köszi a válaszokat!

2011. máj. 30. 14:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Az orvos MINDEN információt elmond majd ha felírja a gyógyszert. Amit nem mond ez, az pedig le lesz írva a betegtájékoztatóban.
2011. máj. 30. 14:58
 2/3 anonim ***** válasza:

Akár normális menzeszről van szó, akár mesterségesen előidézettről, mint nálad, a fogamzásgátlót kizárólag a menzesz 1-5. napján lehet elkezdeni. Orvosa válogatja, hogy ezen belül mit javasol, legjobb lenne megkérdezned telefonon azt, aki felírta, hogy az ő utasításai szerint járj el.

Sajnos nekem is több alkalommal kellett gyógyszerrel meghozni a vérzésemet. Egyszer Norcolutot, egyszer pedig Proverát kaptam. Végig kellett szedni egy bizonyos kúrát belőlük, ezt személyre szabottan dönti el az orvos, hogy 5-7-10 napos legyen-e és napi hány tablettával. Miután letelik a kúra, nem szeded a gyógyszert, a szedés abbahagyása után nagyjából egy héten belül megvonásos vérzés jelentkezik. Szóval lehet, hogy félreértettél valamit és 10 napos a kúra, de ez nem azt jelenti, hogy rögtön a 10. napon meg is jön. Mondom ezt így látatlanban, mert van némi tapasztalatom e téren.

Szóval a lényeg, kérdezd meg a dokidat, hogy ő mit javasol, egy fix. legkésőbb az 5. ciklusnapig el kell kezdeni a fogamzásgátlót.

26/N

2011. máj. 30. 15:05
 3/3 A kérdező kommentje:

14.58 Nem emlékeztem pontosan, mit mondott az orvos. És a betegtájékoztató sem szabja meg pontosan. Ezért tettem fel a kérdést, nem kioktatásra, hanem segítségre volt szükségem.

15.05 Köszönöm a válaszodat és a segítségedet, én is Provera-t szedek.

2011. máj. 30. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!