Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor vegyem be az első szem fogamzásgátlót?
Egy olyan gyógyszert szedek, amitől a 10. napon meg fog jönni a menstruációm. A fogamzásgátlót a menzesz első napján kell bevenni?
Nektek mi a véleményetek a Symicia nevű fog. gátlóról?
Köszi a válaszokat!
Akár normális menzeszről van szó, akár mesterségesen előidézettről, mint nálad, a fogamzásgátlót kizárólag a menzesz 1-5. napján lehet elkezdeni. Orvosa válogatja, hogy ezen belül mit javasol, legjobb lenne megkérdezned telefonon azt, aki felírta, hogy az ő utasításai szerint járj el.
Sajnos nekem is több alkalommal kellett gyógyszerrel meghozni a vérzésemet. Egyszer Norcolutot, egyszer pedig Proverát kaptam. Végig kellett szedni egy bizonyos kúrát belőlük, ezt személyre szabottan dönti el az orvos, hogy 5-7-10 napos legyen-e és napi hány tablettával. Miután letelik a kúra, nem szeded a gyógyszert, a szedés abbahagyása után nagyjából egy héten belül megvonásos vérzés jelentkezik. Szóval lehet, hogy félreértettél valamit és 10 napos a kúra, de ez nem azt jelenti, hogy rögtön a 10. napon meg is jön. Mondom ezt így látatlanban, mert van némi tapasztalatom e téren.
Szóval a lényeg, kérdezd meg a dokidat, hogy ő mit javasol, egy fix. legkésőbb az 5. ciklusnapig el kell kezdeni a fogamzásgátlót.
26/N
14.58 Nem emlékeztem pontosan, mit mondott az orvos. És a betegtájékoztató sem szabja meg pontosan. Ezért tettem fel a kérdést, nem kioktatásra, hanem segítségre volt szükségem.
15.05 Köszönöm a válaszodat és a segítségedet, én is Provera-t szedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!