Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mennyi idő után mutat pontos...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi idő után mutat pontos eredményt a teszt vagy az orvos? (többi lent)

Figyelt kérdés
Egy hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését (yadine) és vasárnap kellett volna megjönnie. egy héttel a várt menstruáció előtt sajnos volt 1 védekezésmentes szex, 12 napja történt. 2 napja vettem tesztet, negatív lett, de félek hogy a teszt 10 nappal a fogamzás után nem mutat biztos eredményt. (a papírjára az volt írva hogy 7-10 nappal utána már kimutatja) Az orvos 15 nap után látja hogy terhes vagyok e? ???segítsetek, nagyon félek, nem vagyok még készen az anyaságra! :(
2011. máj. 25. 17:44
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Ha abba is hagytad a fogamzásgátló szedését, hónapokba telik, mire kiürül a szervezetedből. Ne aggódj.
2011. máj. 25. 17:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Elsőnek üzenem, hogy fogamzásgátló mellett is teherbe lehet esni, ismerek rá példát. Ha meg épp abbahagyta, akkor a peteérése teljesen kiszámíthatatlan, bármikor lehet, akár épp amikor aktusa volt. Sőt, mivel gyakori nőknél, hogy az ovuláció ideje alatt jobban kívánják a szexet, így jó esélye van rá, hogy akkor történt, persze nem ismerem a körülményeket ez függ attól is.

Kérdező, 2, 2 és fél hét után a teszt elég nagy biztonsággal mutatja a dolgot általában, de mivel a szervezetedben most hormonális zűrzavar van, jobb orvoshoz elmenned. Kérj vértesztet, az biztosabban mutatja. Amúgy az aktusra rá kell számolni egy olyan 3-4 napot a terhesség 'kezdetéig', azaz a beágyazodásig. Tehát HA megtermékenyült a petesejt 15 napja, és utána beágyazódott, akkor most 11-12 napnál lehetsz.

De én mindenképpen a vértesztet ajánlanám, mivel nagyon komolyan meg lehet most zavarodva a hormonális rendszered, mivel épp most hagytad abba a tabit.

2011. máj. 25. 17:57
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Még egy kérdés: ha holnap megyek el dokihoz, és azt mondom neki hogy szeretném ha vértesztet is csinálna, akkor nincs akadálya. a másik dolog: az eredményt hány napon belül tudom meg? teljesen ki vagyok borulva... nem bírok koncentrálni semmire se...
2011. máj. 25. 18:10
 4/6 anonim ***** válasza:

1.A fogamzásgátló egy-két nap alatt kiürül,nem kell hónapokat várni,ezért is kell rendszeresen szedni,mert az ember hamar elveszti a "védettségét".

2.Ha tudtátok,hogy nem szeded már a fogamzásgátlót,akkor miért nem védekeztetek rendesen? Ha már megtörtént,miért nem vettél be 72 órásat?

3.A teszt,amire az van írva,hogy 7 után kimutatja,azt a beágyazódástól kell számolni és nem a szextől.

4.Vérből előbb ki lehet mutatni a terhességet,a labor eredmény pedig városonként változó,hogy mikor lesz meg.

5.Ne stresszel,mert attól is késhet.

6.Vegyél gumit,ha ezt most megúszod!

2011. máj. 25. 19:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom hány napon belül tudod meg az eredményt, de nyugodtan kérdezd meg az orvost. A vérteszttől függetlenül csinálhatsz egy bolti tesztet, de az nagyobb valószínűséggel mutathat negatívat ha terhes vagy is, mert ugye a hormonháztartásod még nem állt helyre. Meg alapból is megvan az esélye, hogy nem pontosak. Az biztos, hogy pozítivat csak akkor mutat ha terhes vagy, de negatív mellett lehetsz terhes ha nem indult még be úgy, a terhességi hormontermelésed, vagy sokat ittál, stb. Vér az biztonságosabb megállapítási módszer, és szerintem nem lesz gond ha azt kérsz, főleg ha elmondod, hogy most hagytad abba a tabit.
2011. máj. 25. 19:39
 6/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a kommenteket.:)

holnap remélem kiderül minden...

2011. máj. 25. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!