Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hányás és hasmenés a fogamzásgátlót mennyire befolyásolja?
Szerdán kezdtem el szedni az ujabb levelet,szombaton szeretkeztem a párommal,és belém élvezett.Szombat éjszaka vagyis ma vasárnap hajnali 1 órakor hánytam és hasmenésem is volt,elerontottam a gyomromat:( 10-kor vettem be a gyógyszert,az akkor 3 óra. Az alatt felszivodott rendesen?Vagy most mit tegyek?Mert elvileg ha kihányom meg stb akkor az nem bevett gyógyszernek minösül és 12 órán belül pótolható.És ha bevenném délelött 10kor a vasárnapit?mivel este 10-töl reggel 10-ig 12 óra telik elDe mondjuk igy is kimaradt egy szem:S
Nagyon fofntos lenne,kérlek segitsetek a válaszokkal,nem akarok terhes maradni:sErröl az egészröl meg nem tehetek,h igy alakult:( Gyógyszerem a Merclon
figyi az az egy bajom van,hogy hasmenésem van minden órában,igy akkor mit cisnáljak?Valami virust kaptam el:S
Ha már jobban érzem magamat akkor vegyem be?MErt szerintem mindenképpen kijön:S
Ebben az esetben pótolni kell, vagy kieg. védekezés szükségeltetik ált. 1 hétig. Nálad még komplikáltabb az eset, mivel egyszerre jelentkezett a 2 tünet. Szal ha ki is ürült a gyomrod, a beleid is vele ürültek.
Mi a teendő hasmenés esetén?
A tabletta bevétele után 10 órán belül jelentkező hasmenés miatt a fogamzásgátló tabletta nem, vagy rosszul tudott csak felszívódni, így a tabletta bevételét meg kell ismételni. Azért érdemes a kb. 10 órás határidőt betartani, mert ugyan a felszívódás elvben hamarabb megtörténik, de ha pang a gyomor, tehát valamiért nem ürül a gyomortartalom a belek felé órákig, akkor nem tud felszívódni a gyomortartalom a fogamzásgátló hormonmennyiséggel együtt.
Mi a teendő hányás, hányinger esetén?
A tabletta bevételét követő 5-6 órán belüli hányás a tabletta felszívódását gátolja. Meg kell ismételni a tabletta bevételét. Ezért is célszerű a tablettát alvás előtt bevenni. A hányinger nem befolyásolja a tabletta felszívódását.
72 órás tabi? Bár azt is kihánynád, vagy a hasmenés miatt kijönne...Imádkozz, hogy abból ne legyen gond...
Én a helyedben sürgősen elmennék orvoshoz, hogy csináljanak vmit. Nem csak a fog.gátló miatt. A hányás/hasmenés nagyon veszélyes, mert kiszáradhatsz.
Mondjuk én ha szarul érzem magam, eszembe sem jut a szex... Ha nem akarsz aggódni, szerintem kibírjátok azt a pár napot szex nélkül, vagy még gumival védekezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!