Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Első szexuális együttlétünk előtt állunk a párommal, hogyan védekezzünk most és a továbbiakban, mit ajánlanátok?
utolsó: te 100%osan megbízol a gumi óvszerben?
anyukám szerint a fogamzásgátló a legjobb,de én annyi embertől hallottam rosszat róla,és késöbb babát is akarunk majd,nehogy valami bajom legyen ha túl sokáig mérgezem magam a tabikkal...:(
Szerintem ha nem élsz aktív nemi életet, nem érdemes fogamzásgátlót szedni, sok mellékhatása is lehet.
A gumi szerintem jó, de sok pasi utálja, ráadásul 1. alkalommal eléggé lelombozó lehet.
Szerintem a legjobb a kúp, kb 10 perccel aktus előtt kell behelyezni, nincs mellékhatása, és csak akkor kell használni, ha tényleg akcióztok. Ja, annyi, hogy kicsit melegnek érzed, és a párod is.
2 féléről tudok jelenleg: Pharmatex és Phatentex. Nekem az első csípett, úgyhogy a másodiknál maradtunk.
Én már az 1. alkalom előtt elkezdtem fogamzásgátlót szedni, és azóta is azt szedek. Nekem semmilyen mellékhatása nem jelentkezett, nem híztam, nem fogytam, nem lett kisebb a libidóm, nem lettem rákos, nem kaptam trombózist (bár külön voltam vizsgálaton ehhez). Kicsit nőttek a melleim. Azért is szeretjük ezt a védekezési módot, mert így bármikor, bárhol egymásnak eshetünk (pl. park, medence, szauna csak hogy pár helyszínt említsek), és nem kell az óvszerrel bíbelődni. Volt, hogy azzal kellett csinálnunk (pl. hányásos beteg voltam, és kihánytam a gyógyszert...), de akkor teljesen elvette a pillanat varázsát, hogy még fel kellett húzni... Ennél annyi, hogy oda kell figyelni, hogy ne felejtse el az ember bevenni. Nekem pl. be van állítva a telefonom, hogy jelezzen. És persze felesben fizetjük a barátommal. Nekünk bevált, úgyhogy én csak ajánlani tudom. Én mikor szedni kezdtem, úgy gondolkoztam, hogy kb 6-7 évig fogom szedni, és utána valószínűleg összeházasodunk, és jöhet a baba. Talán nem fog kárt okozni bennem.
Persze mindenkinek a saját felelőssége, hogy bevállalja- e, mert mégiscsak hormon, és lehetnek durva mellékhatások is.
20/L
Három éve használunk gumit a férjemmel, van, hogy kettőt is egy éjjel, és nem drágább, mint egy jó tabletta. Olcsót meg nem éri megvenni.
Ezen kívül, ha egyikőtöknek sincs semmilyen fertőzése!! még lehet használni pl. hüvelygyűrűt, kúpot, meg egyéb csodaszereket, de ezek megbízhatóságáról elég vegyes vélemények vannak.
Összességében a legtöbb módszernek van előnye, hátránya, érdemes többet is kipróbálni.
Aztán eldöntitek, nektek melyik jobb, kényelmesebb, és megfizethetőbb.
Elsőként az óvszert, aztán ha nem tetszik, akkor jöhet a tabletta, mivel fordítva macerás felcserélni.
Jobb nem a barátnők és mások tapasztalatára támaszkodni, mert nincs két egyforma ember.
a pharmatexről sokan inkább úgy vélekednek "csak" kiegészítő védekezés...
erősen gondolkodom a tabin,de a legjobb az lesz,ha egy nődokival egyeztetek ezzel kapcsban,gondolom ő el tudja mondani előnyét-hátrányát.
100%-ban megbízok benne, mert ha elszakadna még mindig mehetek esemény utáni tablettáért, ami ugyan nagy hormonsokk, de szerencsével sosem lesz rá szükségem. Ha jól van használva a jó minőségű gumi kevés eséllyel csúszik le v szakad el.
Aki a pharmatex-et írta: Érdekelne részletesebben, mert én arról azt hallottam h nem vmi megbízható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!