Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feltétlen szükséges az orvosi vizsgálat?
14 éves vagyok és szükségem lenne fogamzásgátlóra...Tudom,ilyen korban még semmi szükségem rá,stb.,de ez most tényleg fontos.
Nem azért kell,mert nemi életet élek,hanem mert pont akkor fog megjönni,amikor megyünk nyaralni Spanyolországba :S
A nővérem azt mondta,hogy csak a fogamzásgátlóval tudom elérni,hogy ne jöjjön meg akkor.De ha még nem élek nemi életet,akkor is megvizsgál az orvos?Vagy csak simán felír egy gyógyszert?
Ha előtte sokat futsz..akkor el tudod tolni jópárnappal..nekem most sikerült 2héttel eltolnom..viszont ma megjött..és vagy 1 órát a halálomon voltam annyira görcsöltem..gyógyszerrel sem nagyon akart múlni:/..de már semmi bajom:)
és igen szerintem is tampon ha nemjön össze..figyelj..ilyenért foggátlót szedni annyira hülye ötlet..van akinek annyira felborúl a hormonháztartása,hogy gyereket sem tud szülni..egy ilyen kis kilépés miatt.:/ jól gondolod meg..egyébként igen megvizsgál..és ő dönti el h milyen fogamzásgátlót kapsz..soksikert;)
Nem azért van a fogamzásgátló,hogy a mensinket tologassuk.Ha most elkezded szedni,az első három hónapban közti vérzésed is lehet,ami szintén azzal jár,hogy tamponozhatsz.Egyéb mellékhatásokról nem is beszélve.Az első három hónapban pedig nem ajánlatos kihagyni a levelek közti 7 napos szünetet.
Attól,hogy szűz vagy még meg fog vizsgálni és vért is vesznek.Vannak kizáró tényezők,amik miatt nem mindenki szedheti. Ezután rendszeresen járni kell hozzá és minden mellékhatásnál szólni neki.
Nem hagyhatod abba a levél szedését csak,akkor,ha végig beszedted. Minden nap be kell venni és nem csak a teherbeesés miatt fontos ez,hanem a szervezeted érdekében.
Miután abbahagytad felborulhat a ciklusod.Lehet,hogy hónapok kellenek mire újra helyreáll.Az pedig a legfontosabb,hogy 14 évesen egy még fejlődő szervezetet nem kellene ezzel bombázni.
Hidd el,hogy nem csak előnye van ennek a cucca,hanem sok hátránya is és egyszerűen nem éri meg bevállalni ezt a sok kellemetlenséget csupán azért,hogy 1 nyaralást megússz mensi nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!