Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogyan zajlik a fogamzásgátló...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan zajlik a fogamzásgátló felíratása?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, még nem szándékozom lefeküdni senkivel. Két éve van meg a menzeszem, de még nem állt be rendesen. Elég rapszodikus, 22 és 38 nap között ingázik a ciklusom, viszont mindegy, mekkora volt a "szünet", mindig 7 napig tart, és az első két napon elég erős. A fogamzásgátló azért kellene, mert úgy hallottam, az beállítja. Erről a nőgyógyász nyilván több dolgot tud mondani, csak még soha nem voltam nála, és bevallom, nem kicsit tartok tőle. A kérdésem az lenne, meg fog-e vizsgálni, vagy ehhez elég egy elbeszélgetés is? Lehet, hogy gyerekesen hangzik, de míg szűz vagyok, nem szeretném, hogy más "nyúlkáljon" ott, ha nem feltétlenül szükséges. :)
2011. ápr. 16. 14:07
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Hű, alig tudlak titeket követni. :) Hatodik, meg fogom kérni, hogy sorolja fel. :) Hetedik, köszönöm a listát, ezt én is olvastam, de ugyebár ez mind egyénfüggő. :)
2011. ápr. 16. 14:38
 12/16 anonim ***** válasza:

De komolyan nem érted mi a probléma, Nem állt be, azaz: nem stabil a ciklusod, nem stabil a peteérésed.

Tudod mit csinál a tabletta? Leállítja a peteérést. Teljesen. Nem menstruálsz, hanem megvonásos vérzésed lesz. Értsd: Szeded a tabit: nem vérzel a progeszterontartalma miatt, nem szeded: vérzel a hormonmegvonás miatt (7 napos szünet).

Ha úgy beleavatkozol a peteérésbe, hogy meg nem is rendszeres, akkor abbahagyás után nagyobb eséllyel lépnek fel cikluszavarok. Értsd: Nem lesz peteérésed, vagy csak nagyon ritkán.

Ráadásul minél korábban kezded, annál hosszabb ideig fogod szedni, ami szintén nem egészséges.

16 éves korban max olyannak szabadna felírni, aki már évek óta pontosan menstruál. De mindenkinek kockázatos.

Nem egy nő szenved azzal a problémával, hogy tabi után nincs normális ciklusa, és járkálhat a meddőségibe.

És ezt nem tudhatod előre. Nem tudod kiküszöbölni, érted?

Ha vki mellékhatás lép fel (pl. hízás vagy migrén, akkor abba tudod hagyni. De az csak akkor derül ki, hogy helyreáll a peteérésed, mikor már abbahagyod. Akkor meg már cseszheted.

2011. ápr. 16. 14:42
 13/16 anonim ***** válasza:

Tisztelt Doktor Úr!

Hogyan zajlik a fogamzásgátló felíratása?

16 éves vagyok, még nem szándékozom lefeküdni senkivel. Két éve van meg a menzeszem, de még nem állt be rendesen. Elég rapszodikus, 22 és 38 nap között ingázik a ciklusom, viszont mindegy, mekkora volt a "szünet", mindig 7 napig tart, és az első két napon elég erős. A fogamzásgátló azért kellene, mert úgy hallottam, az beállítja.

Még soha nem voltam nőgyógyásznál, és bevallom, nem kicsit tartok tőle. A kérdésem az lenne, meg fog-e vizsgálni, vagy ehhez elég egy elbeszélgetés is? Lehet, hogy gyerekesen hangzik, de míg szűz vagyok, nem szeretném, hogy más "nyúlkáljon" ott, ha nem feltétlenül szükséges. :)

Előre is köszönöm a válaszát!

Úgy gondolom, hogy nem ez a legmegfelelőbb módja a ciklus rendezésének, ráadásul ebben a korban a leírtak még nem számítanak különösebben kórosnak."

Tessék, ez egy orvos (nőgyógyász) válasza.

Mi megpróbáltunk segíteni, de ha nem fogadod meg, akkor magadra vess.

2011. ápr. 16. 14:44
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommentet, nyolcadik és kilencedik, a választ a kérdésemre már a harmadik válaszoló megadta, de azért köszönöm. Kilencedik, honnan veszed, hogy nem fogadom meg? Ne egy szűk látókörű kis liba vagyok, aki megy a saját feje után, ha törik, ha szakad. Minden válaszon külön elgondolkodtam és számba vettem a lehetőségeket, ha emlékezetem nem csal, meg is köszöntem őket. Ezek után tényleg magamra vethetetek, ha valami balul sül el. Tudom, hogy segíteni próbáltok, ezt szintén megköszöntem, és honnan veszed, hogy ennyi nem volt elég ahhoz, hogy lemondjak róla? Lehetséges, hogy személyesen is meghallgatom egy orvos véleményét. De ez nem jelenti azt, hogy fel is íratom a tabit. :)
2011. ápr. 16. 14:51
 15/16 anonim ***** válasza:

Nekem a válaszaidból az jött le, hogy nem szeretnéd megfogadni a tanácsot. De ha tévedtem, akkor örülök neki, és akkor tényleg nem vagy butus:)

Csak azért hangsúlyoztam, mert sajnos manapság elég kevés orvos az, aki elmondja ezeket, és inkább más megoldást próbál keresni a problémára. A legtöbb csak felírja a tablettát, végül is nem az ő baja.

Egyébként javaslom, hogy esetleg kezd el mérni az alaphődet. (Neten utána tudsz nézni).

Így meg tudod nézni mikor van peteérésed, és ha megismered a ciklusod, akkor azt is tudni fogod a görbe alapján, hogy mikor kell megjönnie.

2011. ápr. 16. 14:58
 16/16 A kérdező kommentje:
Utolsó, rosszul gondoltad, meg szándékozom fogadni a tanácsot. :) A hőmérőzés jó ötlet, ki fogom próbálni. Köszi a válaszokat. :)
2011. ápr. 16. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!