Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Aktív szenet szedtem, hat a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aktív szenet szedtem, hat a fogamzásgátló? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Az elmúlt napokban igen erős hasmenésem volt,a fogamzásgátlót este 7 körül szoktam bevenni,és utána nem mentem el wc-re.Csak másnap reggel,és napközben ment a hasam,tehát a fogamzásgátló felszívódásához szükséges 3-4 óra eltelt.

Most értem a levél végére,és az első tabletta mentes napon aktív szenet kezdtem el szedni,ezt két napig szedtem,közben megtudtam,hogy ez megköti a fogamzásgátló maradékát is.

Most akkor a 7 napos tabletta szünet végén ugyanúgy elkezdhetem szedni a szabály szerint a gyógyszert,és egyből érvényes a hatása,vagy pedig az aktív szén miatt,7 napig kiegészítő védekezést kell alkalmazni?(mert nem a menzesz első napján veszem be,mint ahogy először kéne..)

Szerintem mindenképpen várok 7 napot a szex-el,de azért kiváncsi vagyok,hogy logikusan gondolom-e?

Vagy mivel már nem szedtem a gyógyszert,és akkor kezdtem el az aktív szenet,így úgyanúgy hat-e?

2011. ápr. 13. 16:02
 1/2 anonim ***** válasza:
Az aktív szén nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását. Igen erős gyógyszerek, antibiotikumok azok amik blokkolják a hatását. Egyébként vigyázz a hasmenéses hányásos fertőzéseknél! Hiába telik el a felszívódási idő -ha nagyon durván jön elől hátul (bár nem tudom ki az aki olyankor szexre vágyik :D)- attól még a rengeteg és folyamatos vízveszteség és annak pótlása átmossa a szervezeted, ami miatt újra elmúlhat a fogamzásgátló hatása!
2011. ápr. 13. 17:02
 2/2 A kérdező kommentje:

Kb.3 hete nem élek szexuális életet.

Úgy olvastam az aktív szén a fogamzásgátló hatását is módosítja,ez egy tény.

Nem hánytam,csak hasmenésem volt,napi olyan 4x voltam wc-n.

Érdekes,de semmivel nem ittam többet mint ha egészséges lettem volna.

2011. ápr. 13. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!