Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor kell elkezdeni a fogamzásgátló szedésést, és meddig leeht folyamatosan szedni?
Ezeket az orvosodtól kellene megkérdezned.
Az, hogy szedhetsz-e egyáltalán tablettát, több mindentől függ. Nem lehet rámondani, hogy pl. 18 évesen lehet vagy nem. Vki alkalmas rá, vki nem.
3 év után érdemes szünetet tartani, bár erről megoszlik az orvosok véleménye. Én a saját dokimnak hiszek, ő javasolja a szünetet.
minden tablettát máskor kell elkezdeni szedni.
van amit a menszesz első napján van amelyiket a 4-5. napon.
menj vissza az orvoshoz.
ez nem c-vitamin amit össze-vissza lehet szedni.
Én is 18 évesen kezdtem. Szóval ez önmagában nem baj. Viszont nagyon kockázatos dolog csak úgy elkezdeni. Előtte csináltatni kell egy ún. trombocitózis vizsgálatot. Ha a véred könnyen megalvad, vagyis sok benne a trombocita, nem szabad dohányoznod és/vagy fogamzásgátlót szedned, mert az még tovább növeli a trombózis nevű betegség kockázatát. A trombózis azt jelenti, hogy a véredben egy alvadt vérrögöcske képződik, és elzár egy kisebb eret a testedben, és ez attól függően, hogy melyik szervedet érinti, nagyon veszélyes lehet. Szóval ezt mindenképp tesztelni kell.
Utána kell nézni, nincs-e a melledben vagy a méhedben csomó, nincsen-e vmilyen nemi betegséged, nem vagy-e hajlamos daganatos megbetegedésre, és nem szedsz-e olyan gyógyszert, amivel együtt nem lehet hormontartalmú bogyót szedni.
Ha az orvosod csak úgy, minden vizsgálat és kérdés nélkül felír neked egy fogamzásgátlót, inkább keress másik dokit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!