Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha szednék fogitabit, az ugyebár biztonságosan "ellenáll a megtermékenyítésnek". viszont! Hogyan működik? Ha szedem, és belém élveznek, miért, vagyis mitől nincs semmi 'baj'?

fogamzásgátló tabletta működése
ezt pötyögd be googleba.

A tablettában lévő hatóanyag többek között meggátolja a peteérést, magyarul nem zajlik le a normális ciklus, így nem is eshetsz teherbe, mert nincs megérett petesejt, ami mg tud termékenyülni a közösülés során.
Az, hogy rendszeres időközönként van vérzése a gyógyszert szedőknek is, az nem menzesz, hanem úgynevezett megvonásos vérzés, tehát egyfajta "mű" dolog, nem természetes. Általában úgy van, hogy 21 napig kell szedni, majd van 7 nap szünet, ezalatt valamikor megjön, nekem pl a 4. gyógyszermentes napon szokott, és ha elmúlt, ha nem, a 8. napon el kell kezdeni szedni az új levelet.
Egyet nagyon jegyezz meg kérlek! 100%-os védelem NINCS!
Kivételek mindig lehetnek, a gyógyszer mellett is teherbe lehet esni, van valami csekély százaléknyi esély, talán csak 1, de az is valami! Szóval olyankor mégis megérik a petesejt és meg tud termékenyülni, vagy felborul a hormonháztartás és nem hat megfelelően a gyógyszer.
Nem akarlak elijeszteni, ha úgy érzed, szedd nyugodtan, reméljük, hogy nem kell sokat kísérletezgetni a megfelelő gyógyszer megtalálásáig! Nekem bevált az első (Lindynette20), talán annyi mellékhatása van, hogy ingerlékenyebb és érzékenyebb vagyok mióta szedem, de ezt lehet, hogy a 2 kétéves gyerkőcömnek is köszönhetem.. :D (ikrek) Van viszont olyan nő, aki kitudja hány fajta gyógyszert kipróbált, mire egy bevált Neki..
Bocsi, hogy ilyen sokat írtam és eléggé összefüggéstelenül is, remélem azért érted, hogy mit szerettem volna elmondani.
Üdv:
31/N

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!