Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jangee fogamzásgátlót szedek, Mennyi időn hathat?
(többi lent)
elvileg a betegtájékoztatón rajta van, hogy mikortól véd. szedtél már előtte más fog. gátlót is? mert ha nem, akkor el kell keserítselek, ugyanis 5 szem még nem elég, úgy tudom, általában 1 hónap kell a védettséghez. De ezt előbb kellett volna megérdeklődnöd, pl. a nődokitól, aki felírta neked! szóval felelőtlenség volt tőled, hogy kiegészítő védekezés nélkül csináltad!
ha már szedtél előtte bogyót csak most váltottál, akkor nincs ilyen probléma.
2011. márc. 30. 17:38
Annak higgy, amit a betegtájékoztatóban olvastál. Ilyen egyszerű.
2011. márc. 30. 17:38
Az első válaszoló válaszával pedig ne törődj, nem tudja de azért válaszol. Idézek neked, hátha nem vagy képes értelmezni a betegtájékoztatót (annak ellenére, hogy elvileg a szexhez elég érett vagy):
"Ha a Jangee 3 milligramm/ 0,02 milligramm filmtabletta szedését a menstruáció első napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. "
2011. márc. 30. 17:40
4/10 A kérdező kommentje:
köszönöm:) elolvastam a betegtájékoztatót,de amit az első válaszoló is irt,hogy 1 hónap alatt hat hát pont ezért tettem fel ezt a kérdést,mert nem tudtam eldönteni,hogy kinek higgyek.Valószínűleg a betegtájékoztatón lévő az igazabb,de azért szeretném tudni a mások véleményét is:)
Tökmindegy ki mit mond, a betegtájékoztatót azok írják akik kifejlesztették a gyógyszert (mármint az a cég). Nyilván ők tudják, hogy mit csináltak. Persze lehet itt tippelgetni, hogy direkt hazudnak, de ennek nincs sok értelme. Ha nem az első naptól védene, akkor nem írnák rá, ilyen egyszerű.
2011. márc. 30. 17:48
A betegtájékoztatón valóban az van, hogyha a menstruáció első napjától kezdve szeded, akkor rögtön véd. Nőgyógyászom szerint közel sem, és a 100%-os eredményért a következő levélig kell várni (én is ezt szedem). Nem mindenkinek a szervezete szokik hozzá ugyanolyan mértékben (főleg, ha az illető fiatalabb, ahol gyakori a spontán peteérés), így sajnos fenn áll az esélye a terhességnek. Én meglátogatnám a nőgyógyászt a helyedben.
2011. márc. 30. 17:50
Utolsó, viszont a betegtájékoztatón azt is írják, hogy nem 100%-os a védelem, tehát egy esetleges terhességnél mossák kezeiket.
2011. márc. 30. 17:51
bocs, én nem ismerem a jangeet vlsz a betegtájékoztató nem mond marhaságot, ugyanakkor én abból indultam ki, amit nekem mondott a nőgyógyász: amikor elkezded szedni javasolt pár hétig más védekezés is, nyilván ezt sem véletlenül mondta. De annyi gyógyszer és orvos ahány szokás...
1. voltam
2011. márc. 30. 17:51
Az én orvosom (akiben mellékesen megbízom) 15 napot mond.
2011. márc. 30. 20:39
Én 8. nap után már nem védekeztem. Viszont erősen látszódott, hogy már hat. Amint elkezdtem szedni nem görcsöltem annyira, kevesebbet véreztem stb...
2011. márc. 31. 09:40
Kapcsolódó kérdések: