Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mikor kezdjem el szedni a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor kezdjem el szedni a fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés
A menses utánni első napon? És akkor 3 hétig szedem és 1 hetet kihagyok, és így tovább? Akkor kb. mindig ugyanazon a napon fog megjönni?
2009. febr. 23. 17:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Az orvos nem mondta el? Akkor olvasd el a tablettához mellékelt szedési útmutatót! Abban le van írva!

Nekem anno mikor tablettát szedtem, percre pontosan jött meg!

2009. febr. 23. 17:33
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha most kezded el szedni, akkor a menszesz első napján kell beszedned az első szemet.

Beveszed mind a 21-et, utána 7 nap szünet, a 8. napon elkezded megint szedni, stbstb

És az fontos, akkor is el kell kezdeni szedni a következő levelet, ha a menszeszed nem múlt el még teljesen.

És igen, kb mindig ugyanakkor fog megjönni.

Olvasd át figyelmesn a tájékoztatót, hátha kihagytam valamit!

2009. febr. 23. 17:34
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen, de nekem pénteken írta fel és akkor már megvolt 3 napja, de még mára sem múlt el. A tájékoztató is így írja, az orvos viszont azt mondta, hogy ha elmúlt utánna kezdjem el. Nem szedtem eddig mé soha semmit, most megzavarta a ciklust a cisztám, ami már elmúlt. A hüvlyi ultrahangos vizsgálat után görcsölt a hasam és 2x előfordúlt, hogy pár csepp vérzésen volt. Hamarabb is jött meg 11 nappal, és tovább is tart. Ezt a dokinak is mondtam és szeritne is a vizsgálat miatt van. Soha nem volt rendszertelen eddig és még akkor sem amikor meg volt még a ciszta. Mindig max. 4 nap volt a vérzés. Nem volt semmi panaszon, a ciszta is csak egy általános vizsgálaton derült ki. És majd, hogy fogja megzavarni a szervezetemet a gyógyszer, ha ez lett a vizsgálat miatt.
2009. febr. 23. 18:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha mensi után kezded el szedni, akkor kidobott pénz 1 levél, mert nem fog védeni az 1. hónapban. Ráadásul bekavar még jobban a ciklusodba, mert nem akkor kezded, amikor magától megjött. Én várnék 1 hónapot a bevétellel és a mensi 1. napján venném be. Egyébként vannak olyan dokik, akik a mensi 5. napját javasolják, de olyat még nem hallottam, hogy mensi után kezdeni... Egyáltalán megvzszgált az a doki? Volt vérvizsgálat?
2009. febr. 23. 19:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Kizárt, hogy a hüvelyi uh kavart be...Nekem is csinálak de semmi bajom nem lett tőle. Nem jött meg hamarab és nem is véreztem. Inkább a cisztának tudnám be, mint az uh-nak...
2009. febr. 23. 19:44
 6/6 A kérdező kommentje:
3. válaszolónak: a doki nem csinált vérvizsgálatot, csak olyat ami a cisztát szűri ki (CA 125). 4. válaszolónak: lehetséges, hogy a ciszta ürül ki belőlem. Még nem volt ilyen problémám, de remélem nem fog akkor is megjönni, amikor elvileg kellett volna.
2009. febr. 23. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!