Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Escapelle (esemény utáni tabletta) után milyen tényezők befolyásolhatják és mennyire a menstruációs ciklust?
Először is, február 14.-én együtt voltam a barátommal és mivel még csak 2,5 hónapja voltunk akkoriban együtt, a fogamzásgátló tablettára nem tartottunk igényt. Sajnos aktus vége előtt pár másodperccel a gumióvszer elszakadt és nem vettük észre. A barátom belém élvezett, de azonnal rohantunk esemény utánit felirattatni. 5 órán belül bevettem és csepegtető vérzés a bevétel után 4-5 nappal jelentkezett. Február 8-9 között múlt el a vérzésem, vagyis mostanra 1 hete késik a menstruációm. Mostanában sokat voltam feszült, a nőgyógyászom is küldött sms-t, hogy candida kezelésre van szükségem. Azt tudom, hogy a tabletta, az idegesség és a gomba is okozhatja a vérzés kését esetleg kimaradását, mégis félek.
Édesanyám orvos és szerinte nincs semmi baj, hisz a csepegtető vérzés jelentkezett. Ha holnap se jön meg, veszek egy tesztet, mert a betegtájékoztatón írt 4-5 nap letelt, sőt.
Tudnátok tapasztalatokkal segíteni, esetleg nyugtatni?
95%-os az első 12 órában a gyógyszer hatékonysága. Ráadásul ez arra vonatkozik, hogyha egyébként a tabi nélkül teherbe estél volna, amire egyébként peteéréskor is 20% esély van...
Az esemény utáni pedig baromira összezavarja a ciklust. Vkinek akár fél évig is szarakodik a menzesze miatta...
Csinálj egy tesztet holnap, aztán várjál türelemmel.
De ha fogamzásgátlót akarsz szedni, akkor azt csak akkor kezdd el, ha már helyrejött a menzeszed.
Nagyon szépen köszönöm, hogy ezeket megosztottátok velem. Bízok abban, hogy semmi baj nincs. Holnap megyek édesanyámmal a nőgyógyászhoz és nagyon remélem, semmi baj nem lesz.
A fogamzás gátló tablettát már felirattatam, és tudom, hogy csak akkor szedhetem be, ha legközelebb megjön, pont a menstruáció első napján.
Még egyszer köszönöm a válaszokat, megnyugtattak gy bizonyos szintig. :)
Köszönöm a tanácsod.
Igen, erre gondoltam én is, viszont anno az orvos azt mondta, hogy kezdhetem az Escapella-tól függetlenül a menstruációm első napján. Viszont szerintem is jobb, ha a ciklus rendeződése után kezdem el szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!