Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Yasminelle fogamzásgátló...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Yasminelle fogamzásgátló tablettát szedek. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Már körülbelül 3/4 éve szedem. Minden nap pontban 8kor veszem be. Eddig semmi bajom nem volt, de ebben a hónapban furcsa érzéseim vannak. Feszül a hasam, olyan puffadt vagyok, néha görcsöl és fájnak a melleim. Nem szedtem semmilyen más gyógyszert vagy gyógykészítményt, nem hánytam és nem is volt hasmenésem. Néha elfog a kétségbeesés, amikor olvasom, hogy pl.: egy nőnek 4 gyerekéből 2 tabletta szedése mellett fogant. Tudom nem véd semmi 100%-osan, de azért elég kicsi a hibalehetőség. Vagy esetleg az is lehet, hogy most "jött rá" a testem, hogy ez a fog. gátló nem megfelelő? És érdemes emiatt kérni egy teljes vérképet? Köszönöm a válaszokat!
2011. márc. 10. 08:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát ha már ilyen hosszú ideje szeded, akkor nem csodálnám, ha kikészülne a szervezeted és megadná magát egy gyereknek. Ennyi idő alatt már kellett volna szünetet tartanod min félévre, mert hozzászokhat a szervezeted.
2011. márc. 10. 08:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Ilyenről eddig nem is hallottam...jó tudni!:(
2011. márc. 10. 08:57
 3/8 anonim ***** válasza:
én 10 évig szedtem folyamatosan gyógyszert szünet nélkül és nekem bevált.mikor abba hagytam rá 3 hónapra terhes lettem.szerintem lehet hogy érzi a tested hogy meg fog jönni és most igy reagál.
2011. márc. 10. 09:07
 4/8 anonim ***** válasza:
nyugi, csak a gyógyszer mellékhatása. nekem is szokott ilyen lenni. ha eddig bevált akkor nem hinném, h teherbe estél volna. azt viszont nem értem, h 9hónapja, azaz 3/4éve, vagy 3-4 éve szeded a gyógyszert. mert ha még egy éve sincs, akkor bíztos mellékhatás,de DM-ben vegyél tesztet, ha nem jönne, meg. csak ne parázz, mert azzal csak magadnak ártasz. tehát take it easy
2011. márc. 10. 15:05
 5/8 anonim ***** válasza:
28%

A legbiztonságosabb a teherbe esés ellen fogamzásgátló tabletta szedése mellett:

-HA nem élvez beléd a partner.

Ha kell még leírom ezerszer is,de ez a legbiztonságosabb.Azok a nők,akik teherbe estek tabik mellett,valószínűleg úgy szexeltek,hogy a párjuk Minden alkalommal beléjük élveztek.

Lehet nyugodtan hasra,szájba,mellre v bárhova élvezni,de ne hüvelybe.Akkor nincs gond.(legalábbis 100ad annyi az esély a terhességre)

2011. márc. 10. 15:53
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!:) Egyébként háromnegyed éve nem 3-4 éve :) Lehet én is így olvastam volna :D 4. válaszoló: nem minden alkalommal élvez belém, de úgy tudom ezért szedem, hogy néha napján ezt is megengedhessük. Mégis úgy gondolom, (hogy ne parázzak már folyton) megbeszélem a partneremmel, hogy ha lehet ezt minél kevesebbszer tegyük. Köszönöm!
2011. márc. 10. 19:32
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

kedves 4dik hozzászóló. akkor miért szedem a bogyót, ha nem évezhet belém. mondok neked egy szomorú tényt. azok esete amikor teherbe esik a nő, akkor ott kihagyott, később bevett szem az ok, és ha egyszer beleesel abba az 1%-ba, akkor ha nem is élvez beléd, az előváladéktól terhes leszel. ez a ki kell venni, egy hatalmas butaság. miért fosszam meg a partnerem attól az élménytől, h. neki is élvezet legyen az élvezet, ne mind arra kelljen koncentráljon, h na, most kell kikapni. ez olyan mint a megszakításos. HATALMAS BUTASÁG.

és kedves kérdező, bízz meg a bogyóban, én Yaz!t szedek több mint egy éve, ami ennek a húga, és nekem is fájnak a melleim, görcsöl a hasam, a nőgyógyászom szerint, nem meglepő... de ha nem hiszed, h hatásos a bogyó, saját magad teszed tönkre. és 9 hónap nem sok idő, hidd el, nem kell szünetet se tartani a szedésben. annyira alacsony hormontartalmú, hogy nem kötelező, az a szünet, csak 3évente ajánlott... nyugi, nincs semmi baj. és ne ítéld a partnered arra, h ki kelljen kapja, mikor a legjobb neki is, és neked is... sokan elítélnek, h bogyót szedünk, de sokkal jobban szidnak, ha teherbe esünk, h hát miért nem védekeztünk. sose jó az, amit épp teszünk. mindig lesz olyan aki megszól. de a fogamzásgátló, ha orvos írta fel, és rendszeresen szeded, nem lesz probléma.

2011. márc. 10. 20:56
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :)
2011. márc. 10. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!