Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fogamzásgátló tabletta szedése mellett ha teherbe esik valaki, akkor mennyi az esélye hogy beteg lesz a baba, vagy más probléma lenne?
a fogamzásgátló tüsző és sárgatest hormont tartalmaz. a sárgatest hormon előkészíti a méhet az embrió befogadására.
magyarán:arra utasítja a női szervezetet, hogy puha szőnyeggel bélelje ki a fészket az esetleges terhesség esetére. elméletileg ez nem okozhat gondot.a tüszőhormon hatására megindul a petefészek egy-egy tüszőjében a megtermékenyülésre képes petesejt érése, majd a tüszőrepedés után annak szabaddá válása. Ezzel egyidőben burjánzik a méh nyálkahártyája is, hogy képes legyen magába fogadni az esetleg megtermékenyülő petesejtet, hogy az ott megtapadva fejlődésnek induljonn. ez sem okozhat igazán gondot legalább is szerintem, nem vagyok orvos de nem is mondtam hülyeséget :)(14/F)
:)
Te aztán okos vagy..:D
Köszönöm a válaszodat..:)
Most kicsit szégyellem magam,hogy egy férfi jobban tudja tőlem..:)
A mai fogamzásgátlóknak már alacsony a hormontartalma,szóval nyugodtan meg lehet tartani a babát,nem lesz semmi baja!Egyébként ha a gyógyszer nem hatott mert teherbe estél,akkor nem is árthat. Az első hetekben még nincs vérszerinti kapcsolat az anya és a magzat között,ez is azt támasztja alá, hogy nem lehet baja a babának.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!