Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Tudom, hogy a fogamzásgátló...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tudom, hogy a fogamzásgátló szedésének megkezdése a menstruációhoz kötött, de én szeretném 2 menses között elkezdeni, fog így védeni? Vagy teljesen felesleges?

Figyelt kérdés
2011. febr. 25. 10:34
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Biztonságosan 1 hónap szedés után véd, és azért kötik menszesz utolsó napjához az első szemet, hogy a szedés ne borítsa fel a ciklusodat. Inkább "rendesen" kezdd el szedni.
2011. febr. 25. 10:39
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
Így van,én sem tudtam volna pontosabb választ adni.
2011. febr. 25. 10:47
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2011. febr. 25. 10:47
 4/10 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hha csak úgy random időpontban kezded el szedni, nem csak hogy nem fog védeni, de még a ciklusod is szétesik.

Szerintem a legjobb, ha a menzeszed kb 3-4. napján kezded el, ilyenkor 1 hétig (de inkább egy hónapot várj rá, bár ez akkor is ajánlott, ha első nap kezdted szedni) nem véd, de megéri.

Miért? Mert ha első nap kezded el szedni, akkor is borul a ciklusod, és lehet belőle baj (én pl. 2x kezdtem el, és mind2x az első hónapban 15 napot véreztem), és ugye a többi tablettát is mindig olyan 3-4. nap körül veszed be. (1-5. napig lehet kezdeni elvileg). Szóval abból válassz szerintem, h 1. nap vagy olyan 3-4., máskor felesleges.

2011. febr. 25. 10:49
 5/10 A kérdező kommentje:
És a bőr alá beültetett fogamzásgátló már elérhető Magyarországon?
2011. febr. 25. 11:01
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!!! Olvasd el a betegtájékoztatót, nem poháralátétnek adják!!!

TUDOD, hogy a menzesz 1 napján kell kezdeni, mégis variálni akarsz? Ez nagy butaság.

NEM, NEM fog védeni.

A ciklus a menzesz 1. napjától kezdődik (onnan számítják). Ha később kezded el szedni a tabit, már lehet peteérésed, ha lehet, akkor pedig teherbe eshetsz.

(Emellett csak bekavarsz a hormontablettával!)

Van olyan tabletta, ami azonnal véd, ha a menstruáció 1. napján kezdik el szedni. Van olyan, ami 7-10 nap múlva, és van, ami csak a 2. hónaptól. EL KELL OLVASNOD a betegtájékoztatót, hiszen nem tudjuk, mit fogsz szedni, nem tudjuk megmondani, mikortól véd.

A másik dolog: NEM VÉLETLEN, hogy a ciklus első napján kell elkezdeni szedni. Mi ez a baromság, hogy pár napot várni?! Tényleg van olyan tabletta, amit a 2-5 napon IS el lehet kezdeni (nem mind ilyen!!! lásd betegtájékoztató!!!), de ha ekkor kezdik el szedni, 1. hónapban NEM VÉDENEK!!!!

OLVASD EL a betegtájékoztatót!!! Itt írnak egy csomó hülyeséget, amit ha elhiszel, a TE hormonháztartásod borul fel, vagy TE leszel terhes. Nem az fog szívni, aki leírta a baromságot, hanem TE!!!

34N

2011. febr. 25. 11:03
 7/10 A kérdező kommentje:

Amíg nem döntök egy gyógyszer mellett és nem veszem meg, addig hogy olvassam el a tájékoztatót? Olvastam eü fórumokat meg 'orvos válaszol'-t és tudom mi a 'szabály' .

Én a tapasztalatokra, véleményekre voltam kíváncsi, nem a tájékoztatóra.

A tiédet is köszönöm.

2011. febr. 25. 11:12
 8/10 anonim ***** válasza:

Megjegyzésként: rengeteg gyógyszernek kamu a tájékoztatója, valamint nem megfelelő, nem reális, nem valósághű, stb-stb-stb.

Amúgy kapható, legalábbis én neten sok helyen látom. Implanon a neve, 30 ezer forintba kerül, és 3 éven át véd.

2011. febr. 25. 13:45
 9/10 Girlnextdor ***** válasza:
fiatal korban a bor ala beultetett fogamzasgatlo nem tulsagosan ajanlott es azzal nem tudsz ugye leallni...mondjuk a tablettaval is csak akkor lehet leallni ha mar minimum 3levelet beszedtel es akkor is csak a level befejeztevel. En ajanlom hogy aznap vedd be az elsot amikor kovetkezoleg megjon, ne ciklus kozben ne a negyedik napon. Nagyon felborithatja a hormonhaztartasod. Az ilyen gyogyszerekkel nem szabad jatszani.Egy csomo mellekhatas erhet ha nem jol kezded el szedni mint pl: hanyinger, emelyges, gorcsolhet a hasad, szedules, verzes, hoszabb menstruacio(akar fajdalmasabb is) hohullamok.Szoval nem eri meg jatszani. Hatasuk alltalaban 1honap utan van. En a Karissat ajanlanam neked, en is azt szedem mar augusztus ota. Mellekhatasa csak annyi volt hogy eleinte nagyon pici verzesem volt nehanyszor, ciklus kozepen enyhen gorcsolt a hasam, elso honapban feszult a mellem mert elkezdett noni(kb 2meretet). Mindemellet ennek az egyik legkisebb a hormontartalma, 21 napot kell szedni majd 7napot nem es ujra...Nekem nagyon bevallt csak ajanlani tudom. DE BARHOGY IS DONTENEL ELOTTE MENNY EL EGY SZAKORVOSHOZ, O MAJD FELIR NEKED VALAMIT!VAGY TOLE MEGKERDEZHETED HOGY EGY BIZONYOS GYOGYSZER JO E NEKED!!!!
2011. febr. 25. 14:02
 10/10 Girlnextdor ***** válasza:

Jah asok siket!:)

21/L

2011. febr. 25. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!