Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tudom, hogy a fogamzásgátló szedésének megkezdése a menstruációhoz kötött, de én szeretném 2 menses között elkezdeni, fog így védeni? Vagy teljesen felesleges?
Én úgy tudom, hha csak úgy random időpontban kezded el szedni, nem csak hogy nem fog védeni, de még a ciklusod is szétesik.
Szerintem a legjobb, ha a menzeszed kb 3-4. napján kezded el, ilyenkor 1 hétig (de inkább egy hónapot várj rá, bár ez akkor is ajánlott, ha első nap kezdted szedni) nem véd, de megéri.
Miért? Mert ha első nap kezded el szedni, akkor is borul a ciklusod, és lehet belőle baj (én pl. 2x kezdtem el, és mind2x az első hónapban 15 napot véreztem), és ugye a többi tablettát is mindig olyan 3-4. nap körül veszed be. (1-5. napig lehet kezdeni elvileg). Szóval abból válassz szerintem, h 1. nap vagy olyan 3-4., máskor felesleges.
Kérdező!!! Olvasd el a betegtájékoztatót, nem poháralátétnek adják!!!
TUDOD, hogy a menzesz 1 napján kell kezdeni, mégis variálni akarsz? Ez nagy butaság.
NEM, NEM fog védeni.
A ciklus a menzesz 1. napjától kezdődik (onnan számítják). Ha később kezded el szedni a tabit, már lehet peteérésed, ha lehet, akkor pedig teherbe eshetsz.
(Emellett csak bekavarsz a hormontablettával!)
Van olyan tabletta, ami azonnal véd, ha a menstruáció 1. napján kezdik el szedni. Van olyan, ami 7-10 nap múlva, és van, ami csak a 2. hónaptól. EL KELL OLVASNOD a betegtájékoztatót, hiszen nem tudjuk, mit fogsz szedni, nem tudjuk megmondani, mikortól véd.
A másik dolog: NEM VÉLETLEN, hogy a ciklus első napján kell elkezdeni szedni. Mi ez a baromság, hogy pár napot várni?! Tényleg van olyan tabletta, amit a 2-5 napon IS el lehet kezdeni (nem mind ilyen!!! lásd betegtájékoztató!!!), de ha ekkor kezdik el szedni, 1. hónapban NEM VÉDENEK!!!!
OLVASD EL a betegtájékoztatót!!! Itt írnak egy csomó hülyeséget, amit ha elhiszel, a TE hormonháztartásod borul fel, vagy TE leszel terhes. Nem az fog szívni, aki leírta a baromságot, hanem TE!!!
34N
Amíg nem döntök egy gyógyszer mellett és nem veszem meg, addig hogy olvassam el a tájékoztatót? Olvastam eü fórumokat meg 'orvos válaszol'-t és tudom mi a 'szabály' .
Én a tapasztalatokra, véleményekre voltam kíváncsi, nem a tájékoztatóra.
A tiédet is köszönöm.
Megjegyzésként: rengeteg gyógyszernek kamu a tájékoztatója, valamint nem megfelelő, nem reális, nem valósághű, stb-stb-stb.
Amúgy kapható, legalábbis én neten sok helyen látom. Implanon a neve, 30 ezer forintba kerül, és 3 éven át véd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!