Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló szünet?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló szünet?

Figyelt kérdés
Szünetet tartok a fogamzásgátlómmal, mert már rég óta szedem. Normális módon ezen a héten kellett volna megjönnie, de nem jött. Legutóbb mikor szünetet tartottam ugyanez történt, nem jött meg csak pár héttel később. Meddig érdemes várni, mielőtt elmegyek orvoshoz. Arra gondoltam, hogy ha jövőhét végéig nem jön meg, akkor elmegyek. Köszi.
2011. febr. 18. 21:44
 1/6 anonim ***** válasza:

És legutóbbi alkalommal mit csinált az orvos?

Szerintem ilyenkor hagynod kellene a szervezeted "regenerálódni". Ha egy hónapot ki is marad, a másodikat megvárhatod. Ilyenkor az orvosok nagy része is csak annyit csinál, hogy újra felírja a tabit.

Holott a szünetnek pont az lenne a lényege, hogy a szervezeted kicsit felszabaduljon a hormonális elnyomás alól. Mert ha túl sokáig van úgy, akkor esetleg akkor is úgy marad, mikor már nem kellene.

Csak akkor kezdj el újra gyógyszert szedni, ha már újra rendszeres lesz a vérzésed!

2011. febr. 18. 21:53
 2/6 A kérdező kommentje:
Legutóbb írt fel egy gyógyszert, ami meghozta... :S De szerintem ez nem túl jó ötlet, így még várok picit. :S Aztán meglátom, de persze, legalább 3 hónap szünetet tartok, ha addig nem áll be rendszeresen akkor többet. Köszi.
2011. febr. 18. 22:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Akkor tényleg hagyd. Ezzel az orvos sem tud mit kezdeni. A szervezetednek kell egy kis idő. Addig esetleg igyál cickafark teát. Nem mondom, hogy jó íze van, de cukorral egész iható. És ilyen gondokban segíthet:)
2011. febr. 18. 22:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Ez jó ötlet tényleg, lehet, hogy van is itthon. Köszönöm a tippet! :)
2011. febr. 18. 22:15
 5/6 anonim ***** válasza:

A múlt alkalommal, amikor gyógyszeresen meghozta a doki a mensid, utána beállt rendesen? Vagy akkor azonnal el is kezdted megint szedni a tabit?

A cickafark tea tényleg jó lehet, de ne ízesítsd semmivel + reggel éhgyomorra idd.

2011. febr. 19. 13:13
 6/6 A kérdező kommentje:
Utána még vártam egy hónapot és akkor kezdtem el szedni a bogyót, de kellett volna még várni, legalább 3 hónapot szerintem...
2011. febr. 19. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!