Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Tényleg jó a Yasminelle...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg jó a Yasminelle fogamzásgátló tabi?

Figyelt kérdés
Ma kaptam meg a vényt,viszont ma áll el a menstruációm,ezért azt mondta az orvosom,hogy vasárnaptól kezdjem el szedni,mert akkor beállítja a ciklusomat(de mindegyik beállítja nem?).Itt a bibi hogy nem számoltam vele,hogy 6798 ft lesz.5500 ftot mondtak hogy a 3X21 tabi annyiba kerül.Tehát sajna nem lesz pénzem vasárnapig.Amúgy jó???Ez lesz az első alkalom,hogy fogamzásgátló tabit fogok szedni!Kicsit félek,hogy jó lesz-e vagy sem...nagyon régóta nézem itt az oldalon,tudom h 12 óra elteltével még be lehet pótolni,ha véletlenül kimaradt volna.Már az időpontot is kitaláltam :) Csak azért tényleg bennem van a félsz,hogy mivan,ha rendeltetésszerűen használom,és mégis teherbe esem???Mondta a doki,hogy ez a legkissebb hormontartalmú gyógyszer.aki használja,annak sosem volt vele gondja?Jah,és én dilis,már itthon jutott az eszembe,hogy nem kérdeztem meg egy fontos dolgot...Biovánne szépségvitamint szedek a hajam miatt mert hullik :S Ez befolyásolja a tabi hatását?Sajnos tényleg elfelejtettem...Mivel most nem tudom megvenni,ezért majd a köv.menstruációm első napjától kezdjem el szedni?(mármint a megjövés első napjától)Előre is köszi a válaszokat!!!Üdv
2008. jan. 31. 17:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha most nem tudod megvenni, csak később, akkor várj a szedésével addig, amíg meg nem jön a köv. mensid!Szerintem a szépségvitamin nem befolyásolja a tabi hatását, de csinálhatos úgy, hogy az egyiket reggel, a másikat este szeded!
2008. jan. 31. 18:00
 2/10 A kérdező kommentje:
Remélem h nem lesz baj...most néztem meg a neten a betegtájékoztatót,hogy cisztát,meg trombózis is okozhat stb.Meg hogy nagyon sok nő esik VELE teherbe!Ezekkel a "bíztató"szavakkal is kezdjem el??Fiatal vagyok még,hogy babás legyek,és most nem is hiányzik...nincsen valaki,aki tud róla valamit,használta???
2008. jan. 31. 22:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezek tévhitek mind! Épphogy gátolja a rák kialakulását, különösen a méhnyakrákét és az emlőrákét! Nem kell félned a szedésével kapcsolatban! Ez a legbiztonságosabb módszer a terhesség megelőzésére! Én már majdnem 4 éve szedem és semmi panaszom sincs!10 000 nőből kb. 2-3 esik teherbe a gyógyszer szedése mellett, de ezek nem is szedik rendszeresen, elfelejtenek bevenni szemeket, stb. Szóval ha rendesen szeded és betartod a szabályokat, akkor nem lehet gond!

(Én írtam az első hozzászólást is )

2008. febr. 1. 15:22
 4/10 anonim ***** válasza:
80%
Az előző kommenthez csak annyit mondnaék,h épp előidézi a méhnyakrákot..Bocsi,de ez így van...
2008. febr. 1. 19:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Yasminelle és daganatok

Kissé gyakrabban diagnosztizálnak mellrákot a tablettát használó nők között, de nem tisztázott, hogy a különbséget valóban a tabletta okozza-e. Lehetséges, hogy azért fedeztek fel több esetben daganatot a tablettát szedők esetében, mert őket gyakrabban vizsgálta meg orvosuk.

Erről ennyit!

2008. febr. 4. 08:55
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ami a cisztákat és daganatokat illeti: a tabi blokkolja a petefészket ezért véd a ciszták kialakulásától, a méhnyakrák kockázata is csökken, viszont mellrákot gyakrabban diagnosztizáltak a tabit szedőknél-de ez is nagyon minimális.
2008. szept. 13. 13:22
 7/10 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Én nem tudom milyen az a gyógyszer pontosan.De jobb megkérdezni a dokit,az nem megoldás,hogy az egyiket reggel a másikat este szeded.A hatóanyag nem bomlik le olyan gyorsan szerintem.

2009. jan. 26. 21:35
 8/10 anonim válasza:
100%
én 2 évig szedtem és semmi panaszom nem volt rá.. a mensi napra pontosan jött nem bezsélve arrol hogy ez már 4. generácios...egyáltalán nem voltam patis töle... és nekem voltak ciszták a melleimben és ezt a fogamzásgátlot irták rá hogy szedjem mert segiti h elmuljon a hormontartalma miatt...szoval nemhiszem h okozna ha már ezt felirták rá ... szerintem határozottam jó:)
2009. márc. 8. 22:38
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat!!!
2009. ápr. 8. 10:13
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! a tablettát szedő nők között gyakrabban diagnosztizálnak rákot valóban, de nem a gyógyszertől lesznek rákosak, hanem gyakrabban járnak ellenőrzésre, így nagyobb esélyel derül ki, ha baj van. akiben benn a hajlam, az csakis genetikai, vagy életmód függő.

Mellékhatásként nem szerepel a rák, de még vizsgálják a dolgot. Más fogamzásgátlóktól nem lesz ilyesmi panasz, akkor ettől sem, annyi ak ülönbség h ez fito ösztrogént tartalmaz, mai esetleg helyreállítja a hormonális zavarokat, pl nől a cici esetleg, vagy helyrehozza a ciklust, hogyha majd nem szeded, utána lehessen kisbaba.

Nem oylan erős gyógyszer, hogy ne szabadna sokáig szedni. Mellékhatása maximum az lehet, hogy lefogysz, vagy magasabb lesz a vérnyomásod, de ha közlöd a dokival, hogy te ilyen, meg amolyan betegséggel küzdesz, akkor mást ír fel. Depressziósoknak és tejcukor érzékenyeknek ezt a gyógyszert kifejezetten nem ajánlják. Ugyanarra a gyógyszerre mnidenkinek a szervezete másként reagál, tehát valakinek bejön, valakinek nem. Nem a gyógyszerrel van baj, csak meg kell találni a nekünk legmegfelelőbbet személyre szabottan.

2009. júl. 14. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!