Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogy zajlik az első nőgyógyász...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy zajlik az első nőgyógyászati vizsgálat?

Figyelt kérdés

Fogamzásgátlót szeretnék felíratni,most megyek először nőgyógyászhoz.

Mit fog csinálni?Benyúl majd?Hogy vizsgál meg?Vérmintát vesz?

Ha rendben talál mindent,egyből felírja a gyógyszert?

Ilyenkor menjek úgy,hogy teljesen le van szedve a szőr lennt?Mert nekem le van,csak már van rajta 2-3 napos kisborosta,baj,ha azt nem szedem le?Nem akarom,mert csípne...még nem olyan hosszú.

19/L

2011. febr. 15. 20:23
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Azok a mellékhatások, amiket itt előbb felsoroltak elég ritkák. Persze ezek a hormonkészítmények beleszólnak az ember szervezetének eredeti rendjébe, de azért ennyire nem kell megijedni. Az orvosokat pedig nem feltétlen kell szidni. Szerencsétlen kérhet vérképet, akkor sem tudja megállapítani, hogy az adott egyénnek melyik a legjobb. kipróbálhat 20 tabit az ember mire kiderül, hogy pl melyiktől nem fáj a feje, vagy nem hízik el vagy nem izzad. Nekem mázlim volt.Nem kért vérképet. Elsőre eltalálta, hogy melyik az ami jó lett. Nem hízok tőle, sőt azóta (2 éve szedem) bármit ehetek nem látszik meg rajtam. (régen nem így volt).

A vizsgálattól meg nem kell félned. Előttem szólok már kb mindent elmondtak. A legfontosabb tényleg az, hogy szólj, hogy ez az első vizsgálatod és mondani fog mindent. Én is nagyon féltem. Hát mit mondjak nem a legkellemesebb dolog a világon de kibírható és évente el kell menni rákszűrésre ez a te érdeked.

2011. febr. 15. 21:35
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: Amiket felsoroltam, azok egyáltalán nem ritka mellékhatások. Egyszer csináltam egy kérdőívet, libidócsökkenést pl 50 nőből 20 tapasztalt. Nah mindegy:)

Az orvos meg nyilván nem tudja előre, hogy hogy fogsz reagálni. De egy csomó dolgot kiszűrhetne, de nem teszi meg. Nem akarom szidni az orvosokat (főleg, hogy én is annak készülök), de azért az botrány, hogy hogy írnak fel manapság fogamzásgátlót.

2011. febr. 15. 21:48
 13/25 anonim ***** válasza:

Arra is figyelj még, hogy a végén szól, hogy 6 havonta ellenőrzés.

Na, azokat nem elsunyulni! Ugyanis olyan is van, hogy 1-2 év alatt teszi tönkre a szervezetedet a tabletta - az ellenőrzés viszont kimutatná ezt. Az ellenőrzés mindig vérvételt jelent!

2011. febr. 16. 04:34
 14/25 anonim ***** válasza:
Nem éppen a libidó csökkenésére értettem. Ezt én is tapasztaltam, bár mivel a párommal csak kb hetente egy alkalommal van lehetőségünk az együttlétre... úgy ugrunk egymásnak, hogy abba a tabletta hatása se szólhaz bele. A többi mellékhatásra gondoltam. Én is dohányzom 2 éve de még nem volt trombózisom, pedig elvileg növeli a veszélyét. Erre is csak az igaz, hogy nem most lesz ezzel gond hanem, mondjuk 30 év múlva. Igen egyetértek, hogy a cigit le kell rakni az ügy érdekében. De az viszont tényleg igaz, hogy minden szervezet máshogy reagál xy tablettára. Én semmi pénzért nem cserélném le, azt amit szedek, mert mi van ha egy másik sokkal nagyobb kárt csinál. Az a fő, hogy rögtön szólj majd a nőgyógyásznak, ha valami mást (látható, érezhető) dolgot tapasztalsz, olyat ami még eddig nem volt (pl.: elhízás, fáradékonyság, gyakori izzadás stb...)
2011. febr. 16. 11:42
 15/25 anonim ***** válasza:

Vigyél szoknyát!

Lehet, hogy jóval előbb le kell vetkőznöd, és bugyi nélkül várni a vizsgálatra valami folyosón.

2011. febr. 16. 20:50
 16/25 A kérdező kommentje:

Hehe,az utolsó nem valószínű sok helyen szerintem :D

Megvolt a vizsgálat...háát,meg sem vizsgált!

Kérdezgetett,hány éves vagyok,van-e állandó partnerem,mióta van..,rendes-e a ciklusom,volt-e vérképem?

mivel volt vérképem,és az jó lett,még 1 éve,ezért azt mondta,most nem vizsgálna meg,és semmit nem csinál,pénzt sem számol fel érte...felírta a Yasminelle-t,elmondta róla a tudnivalókat..és azt mondta,hogy mindenképpen jöjjek vissza kontrollra amikor a felénél vagyok a gyógyszernek.

ennyi történt.véleményetek?:)

2011. febr. 16. 21:23
 17/25 anonim ***** válasza:

Milyen a ciklusod? Mióta menstruálsz? Mióta rendszeres?

Megkérdezte volt-e a családban trombózis?

2011. febr. 16. 21:27
 18/25 A kérdező kommentje:

azt kérdezte milyen a ciklusom,mondtam normális,nincs panaszom...jó néha,picit késik..amikor nagyon stresszes vagyok...nem kérdezte a többit amit mondtál..

a trombózist sem...de azt,tudom,hogy nem volt.annyit csinált,kérdezett,csak amennyit mondtam.

2011. febr. 16. 21:37
 19/25 anonim ***** válasza:
Hát engem annyira nem győzött meg, de te tudod.
2011. febr. 16. 21:44
 20/25 A kérdező kommentje:
Hát,annyira engem sem győzött meg...de még úgyis megyek kontrollvizsgálatra...szóval,majd meglátjuk!
2011. febr. 16. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!