Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szedhetek fogamzásgátlót vagy nem? Kicsit félek hogy baj
lesz. Eléggé rám ijesztettek. (? )
Figyelt kérdés
Voltam nőgyógyásznál (gyereknőgyógyász volt) és azt mondta hogy mivel anyunak volt trombózisa ezért kell vérvétel de nem hagyományos amivel ki lehet mutatni hogy örököltem e. Mert ha igen lehet nem szedhetek mert nagyon rosszat tenne. Viszont áprilisra lenne időpont oda. És elmentem egy másikhoz (az nem gyerek) és ő azt mondta hogy csak sima vérvétel kell bár azzal nem lehet kimutatni hogy örököltem e de nem kell izgulnom. De én félek hogy mi van ha szedek és valami gáz lesz. :S Szerintetek?
Eszedbe ne jusson úgy gyógyszert szedni, hogy anyukádnak volt trombózisa!!!!! Te is azt szeretnél kapni?
Mindenképp kell a vizsgálat.
egyébként hány éves vagy, hogy gyermeknőgyógyászhoz jársz még?
Mióta van menzeszed? Mióta rendszeres? Rendszeres egyáltalán?
Leellenőrizte vki egyáltalán, hogy van-e normális peteérésed?
2011. febr. 14. 19:17
2/15 anonim válasza:
Én megvárnám azt a vérvételt, ami kimutatja, hogy örökölted-e a trombózisra való hajlamot.
2011. febr. 14. 19:19
3/15 anonim válasza:
várd csak meg azt a vérvételt, addig lehet másképp is védekezni
2011. febr. 14. 19:45
4/15 anonim válasza:
Várd meg, mert pl. a Leiden és még jó pár mutációt nem mutat ki a "hagyományos" hemosztázis vizsgálat, és könnyen trombózist kaphatsz, ha erre kezdesz el fogamzásgátlót szedni.
2011. febr. 14. 19:52
5/15 anonim válasza:
Amúgy azt nem értem, hogy a másik nőgyógyász nem tette fel "A családban fordult elő trombózisos megbetegedés vagy egyéb véralvadási zavar?" kérdést, mert elvileg ez kötelező lenne, és ha igen a válasz, akkor szintén kötelező az alapos kivizsgálás...
2011. febr. 14. 19:55
6/15 anonim válasza:
Mert az orvosok nagy része nem minőségre, hanem mennyiségre megy... Sajnos. Pedig nem ez lenne a feladatuk. Amúgy az én anyukámnak is volt, 40-en túl alakult ki nála. Épp ezért eszembe sem jutna felíratni bogyót. Így is elég sok káros anyag ér minket, amiről nem is tudunk, nem kell még egy. De ez csak az én véleményem. 21/L
2011. febr. 14. 20:06
7/15 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok. És azért mentem el másikhoz mert igazából a másik se kérdezte meg csak anyu mondta neki. És nem szeretnék csak gumival védekezni. Meg elgondolkoztam hogy mi van ha valaki egyedül megy el és nem tudja hogy volt ez az anyjának. Mert nem hiszem hogy mindenkinek egy ilyen teljes kivizsgálást csinálnak. Amúgy két nővérem van és már van gyerekük is (túl vannak a 30-on) nagyon régóta szedik és semmi bajuk. Persze nem azt mondom csak tényleg április közepe elég messze van még...
2011. febr. 14. 20:13
8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2011. febr. 14. 20:15
9/15 anonim válasza:
Többi kérdésemre nem válaszolsz? Vagy titok?
Amúgy az orvosok jó része sajnos elég hanyag. Igen is nagy felelőtlenség úgy felírni, hogy tudja, hogy a családban előfordult. De ha szeretnél egy jó kis trombózist kockáztatni, akkor szedd.
De az orvosok nagyon sok vizsgálatot kihagynak. Pl. ellenőrizni kellene azt is, van-e vkinek rendes peteérése.
De hát ugye nem az orvosnak lesz belőle baja. Meg hát ki akar vitatkozni a beteggel, ha egyszer tablettát akar...
2011. febr. 14. 20:20
10/15 anonim válasza:
Bizony. Ha fizetsz érte, akkor az lesz, amit te akarsz. Hiába tehetsz vele rosszat a saját testednek, a pénz itt is az úr... Tisztelet a kivételnek, bár olyannal még nem igazán találkoztam. 21/L
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!