Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Megéri 3-4 hónapig szüenteltet...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megéri 3-4 hónapig szüenteltetni a gyógyszert?

Figyelt kérdés
Olyan kezelést kaptam, amit 3-4 hónapig kell, használnom. Nem tudom megérné-e 4 hónap szünet, hogy aztán majd újrakezdjem? Nagy macera abbahagyni? Mi lesz utána? Vérzésem, hogy lesz?
2011. febr. 11. 12:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Mióta szeded? Szerintem érdemes szünetet tartani, mert legalább megnézed, hogyan reagál a szervezeted. Ha jól reagálsz a tabira, akkor 3-4 hónap alatt helyreáll a vérzésed. Ha nem áll helyre, akkor addig nem szabad újra szedni, míg nem lesz normális a ciklusod!
2011. febr. 11. 12:52
 2/9 A kérdező kommentje:
Már 3 éve szedem, és szeretném is, csak míg nem lehet szeretkezni, nem biztos, hogy van értelme szedni. És félek, hogy ha abbahagyom össze vissza fog megjönni, azt meg nem szeretném, senki se szereti ha váratlan a dolog.
2011. febr. 11. 13:00
 3/9 anonim ***** válasza:

Pedig 3 év után ajánlott is 3 hónap szünet. Azért abba is bele kell gondolni, hogy ha 3 hónap alatt nem áll helyre, akkor ha tovább szeded, esetleg maradandó kár is származhat a dologból.

Pl. ha majd azért szeretnéd abbahagyni, mert babát szeretnél, de nem indul újra a peteérésed?

De ha nekem nem hiszel, tedd fel a kérdést itt: www.orvostudakozo.hu

2011. febr. 11. 13:04
 4/9 A kérdező kommentje:
Csak nem értem minek a szünet, mikor ezek már olyan alacsony hormontartalmúak. Na meg, ha elfelejtek bevenni egy szemet máris ott az esély hogy terhes lehetek, akkor miért is ürülne ki nehezen, ha egy bogyó elfelejtése is járhat terhességgel? Sztem a mai gyógyszerek már nem ürülnek ki nehezen.
2011. febr. 11. 13:07
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem a kiürülésről van itt szó. Hanem arról, hogy megbolygatja a hormonháztartásod. Van, akinek annyira bezavar a tabi, hogy nem is indul újra a peteérése, hanem ha babát szeretne, akkor járhat mindenféle kezelésre.Ez főleg akkor fordul elő, ha nem vizsgálják ki szedés előtt.

Neked pl megnézték van-e rendes peteérésed minden hónapban, mielőtt elkezdted szedni?

Kiürülni kiürül már pár óra-nap alatt, de a hatása az igen is lehet hosszútávú.

2011. febr. 11. 13:32
 6/9 A kérdező kommentje:

Én nem szeretnék még babát elég sokáig.

Nem vizsgáltak semmit előtte, de előtte rendszeres volt napra pontosan megjött mindíg.

Akkor úgyérzem, hogy nem sok értelme van abbahagyni pár hónapra, mert utána úgyis újra kezdem, és mire talán beállna, kiürülne, és újra elkezdem majd szedni, szóval azthiszem marad úgy, ahogy volt. De azért köszönöm a válaszokat.

2011. febr. 11. 13:53
 7/9 anonim ***** válasza:

De ha van egy határozott véleményed, és úgy látszik meg sem lehet győzni, akkor miért teszel fel kérdést?

Ha akarod, akkor szedd tovább, én csak adtam egy tanácsot, amit egy általam megbízhatónak vélt orvos javasol.

Nem leszólni akarlak, bocs, csak ennek szerintem most így nem volt sok értelme.

2011. febr. 11. 13:56
 8/9 A kérdező kommentje:
Jó, hát neharagudj, hogy feltettem a kérdést,de elég sok bajom van mostanában, és gondoltam ezt a "terhet" akkor leadom, ha egyszerű, és nincs rossz úgymond mellékhatása, de ebben a helyzetemben, inkább egyszerűbb tovább szednem, minthogy azt várjam, melyik nap fog eláztatni a vér.
2011. febr. 11. 13:59
 9/9 anonim ***** válasza:

Egyébként azért érdemes lenne orvostól is megkérdezned, hogy érdemes-e abbahagyni.

Nem tudom milyen kezelést fogsz kapni, de ha olyat, ami csökkenti a fogamzásgátló hatékonyságát, akkor összevissza vérzést is tapasztalhatsz. (pl. pecsételés levél közepén..)

2011. febr. 11. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!