Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Csökkenti a hatását?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sötö kérdése:

Csökkenti a hatását?

Figyelt kérdés
Egy hónapja kezdtem el szedni a Diennele fogamzásgátlót. Ma vettem be az utolsó szemet és most jön egy 7napos szünet. Pár hónap múlva, pont ebben az időpontban utazunk a párommal, egy hasszabb hétvégére és így nekem meglesz.. Ezt szeretném kikerülni. A tájékoztatóban az áll, hogy a gyógyszerszünet csökkentésével átlehet állítani a menstruáció időpontjájt. Arra gondoltam, hogy 7napos szünet helyett csak 4naposat tartok, így 4nappal korábban fog megjönni (a tájékoztató szerint..). Az érdekelni, hogy ez valóban hatásos-e és hogy ezután kell e használni kiegészítő védekezést. Továbbá, hogy nem akadály e, hogy rögtön így az első levél után variálok.
2011. febr. 10. 22:41
 1/2 Egyszerű huszonéves ***** válasza:
Ha van még pár hónapod akkor szerintem csak 6 napos szüneteket tartsál. Vagy 5. Mire odaérsz csak be tudod már állítani a mensesed, h előtte vagy utána jöjjön meg. 7 napnál ne tarts több szünetet akkor nem biztonságos a tabi szedése. Kevesebbnél nem tudok ilyenről, hisz nem késtél vele, szóal elméletileg biztonságos.
2011. febr. 10. 22:48
 2/2 anonim ***** válasza:

Inkább menj el orvoshoz és kérdezd meg. Általában az ilyen akciók többet ártanak, mint használnak.

Egyébként a tabletta 28 napos ciklus csinál, a hónapok meg 30-31 naposak, tehát nem mindig ugyanazon a napon (dátumom) jön meg...

2011. febr. 10. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!