Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki úgy fogan meg hogy fogamzásgátlót szed az anyuka, akkor annak a gyermeknek lesz valami baja, vagy ha pl: fiú akkor nemlesz immunis a fogamzásgátlóra?
A kérdés második felét nem értem, az elsőről annyit tudok mondani, hogy én így születtem, ráadásul a 70-es években, amikor a fogamzásgátlók sokkal több hormont tartalmaztak, és semmilyen egészségügyi következménye nem lett. Lehet, hogy csak szerencsém volt, de édesanyám akkor sok orvossal konzultált, hogy meg merjen-e így szülni, és azt mondták neki, nem valószínű, hogy probléma lesz. Igaz, akkor még elég kevés lehetett a tapasztalat ezzel kapcsolatban.
33/N
Nincs rá bizonyíték,hogy baja lesz tőle.Ha egészséges gyerek születik fogamzásgátló mellett,akkor azt mondják ez azért van,mert a tabletta nem káros a magzatra.Ha pedig beteg baba,akkor másfelé keresik az okokat és legvégső esetben is a genetikának tulajdonítják a betegségét.
A mostani fogamzásgátlókról pedig majd 20-30 év múlva lehet csak megmondani,hogy valójában miket okoz.A régebbi fogamzásgátlók káros hatásait már ismerjük.Azóta korszerűsödött,de hogy ebből hosszú távon mi lesz,az csak hosszú évek múlva derül ki.
A kérdésed második fele pedig tényleg baromság.A férfi attól még termékeny marad,hogy a párja fogamzásgátlót szed.Nem azért ha a fogamzásgátló,mert a megöli a hímivarsejteket,hanem,mert a nő szervezetében akadályozza meg a peteérést.Vagyis a nő válik meddővé a tabletta által,mert nincs mit megtermékenyíteni.A férfi hímivarsejtjei alkalmasak lennének a megtermékenyítésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!