Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Miért bűn a fogamzásgátlás?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nigra kérdése:

Miért bűn a fogamzásgátlás?

Figyelt kérdés
Gondolok itt azokra akiknek hitük szerint bűn. De miért? Némelyikük azt mondja a fogamzásgátlás ugyanolyan bűn mint az abortusz? Félreértés ne essék, nem bántani akarok senkit, de ez valahogy nem a legjobb hozzáállás.
2011. febr. 10. 07:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Sehol nem írja a Biblia, hogy bűn lenne, mivel amikor az íródott, még nem is létezett fogamzásgátlás.
2011. febr. 10. 08:19
 2/16 anonim ***** válasza:

Az egyházak (nem vallások!) valamely szinten adót, vagy adóhoz hasonló intézményben pénzt szedtek az emberektől. Ha több az ember => több a pénz. Ha tiltják az abortuszt, esetleg a fogamzásgátlást is, akkor nő a bevételük.

Manapság a vallások nem hajlandóak integrálódni a jelenkorba (talán szentimentalizmus), ezért maradtak meg az elavult szabályok. Ezzel alapvetően nincs is semmi probléma, hiszen mindenkinek joga kell legyen eldönteni, hogyan él. A gond ott kezdődik amikor a nézeteiket rá akarják erőltetni a külvilágra. Most belemehetnénk az aktuálpolitikába, de ne tegyük!

2011. febr. 10. 08:26
 3/16 A kérdező kommentje:
persze, politikába én sem akarok belemenni :) csak ez a fogamzásgátlás tiltása nekem kicsit fanatikusnak tűnik :)
2011. febr. 10. 08:59
 4/16 anonim ***** válasza:

Vatikánban láttam egyszer egy tüntetést és az egyik táblán ez volt: Fuck the Pope but use condom.

Tehát dugd meg a pápát de használj gumit. :D

Egyébként szerintem nem bűn. Miért kéne kötelezően gyereket vállalni ha valaki nem akar, de a szexet meg szereti?

2011. febr. 10. 09:09
 5/16 A kérdező kommentje:
az volt erre az ellenérv, hogy önmegtartóztatás amíg nem akarsz gyereket....-.-" nem akarok senkit bántani de akkor elmondom, egy krisnás hittérítő mondta nekem ezeket :S
2011. febr. 10. 09:23
 6/16 anonim ***** válasza:
nem gondolkodnak racionálisan..
2011. febr. 10. 09:45
 7/16 A kérdező kommentje:
ez elképzelhető
2011. febr. 10. 09:51
 8/16 anonim válasza:

a krisnásoknak és egyéb úgy nevezett szektáknak az az érdeke, hogy téged hazugsággal a vallásod ellen hangoljanak és a vicc az egészben, hogy még el is hiszik, hogy igazuk van. És ezt egyszerűen azért teszik, hogy a szektájuknak több tagja és így több pénze legyen:)

Tehát ne legyél hülye és ne hidd el ha fog neked hip-hop két mondatot a Bibliából aztán belemagyaráz mindent.

Neki aztán nem az az érdeke, hogy Te higgyél Istenben.

Tehát ha te egy fiatal lány vagy, valószínűleg ezzel a témával vagy a legjobban megfogható:) Azt hiszi, ha azt mondja neked, hogy ha katolikus vagy igazából nem is szabadna szexelned, akkor meginogsz és mész hozzájuk.

oké a katolikus egyház tényleg csöppet maradi, de ne mondd, hogy aki katolikus nem szed fogamzásgátlót vagy nem használ gumit. ezt csak végig kell gondolni. Amugy pedig ha nem tévedek hivatalosan nincsenek ellene az óvszerhasználatnak!

2011. febr. 10. 10:09
 9/16 A kérdező kommentje:
Nem fiatal lány vagyok már :) Férjes asszony egy kislánnyal. Csak azért lepődtem meg, mert engem eddig mindig Jehova tanúi "kaptak" el, őket már megtanultam kezelni :) Csak a krisnás lány nagyon ledöbbentett, azt hittem leülök ott helyben :D
2011. febr. 10. 10:20
 10/16 anonim ***** válasza:
A Bibliában szerepel az a mondat, hogy "És megáldotta Isten őket, és mondta nékik: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá, és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állaton.". Legalábbis nekem hittanon annó azt tanították, hogy emiatt bűn a fogamzásgátlás, hogy akkor nem teljesítjük az Isten parancsát.
2011. febr. 10. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!